Sözcü Kalın'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

Haberler 19.02.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

25 ubatta Azerbaycana ziyaretimiz olacak. Yarn Özbekistan Cumhurbakan ülkemizi ziyaret edecek. Perembe günü Cumhurbakanlnn Millet Kütüphanesinin açl düzenlenecek. 1,5 milyona yakn matbu eser kütüphanemizde yer alacak.

DLB

dlible ilgili yaanan gelimeleri Rus Heyeti ile görütük. dlibde bizim temel çizgimiz, Soçi Mutabakatna geri dönülmesidir. u an itibari ile çkan kararda görümelerin devam etmesi yönünde.

dlib çatmaszlk snrlar bellidir. 12 askeri gözlem noktas, harita esas alnarak konulandrlmtr. Oradaki askeri gözlem noktalar ve onlarn güvenliidir. Türkiyenin kimsenin bir kar topranda gözü yoktur. Askerlerimize yönelik bir saldr ya da taciz olduu durumda geçen haftalarda cevabn verdiimiz gibi en sert ekilde karln vereceimizden kimsenin üphesi olmasn.

LBYADA ATEKES SÜREC

Biz Libya halknn yannda olmaya devam edeceiz. Maalesef BMnin önerdii ve ülkelerin üzerinde mutabk kald yol haritas, Hafter tarafndan uyulmamaktadr. Bu haydutça tavra uluslararas toplumun tepkisiz kalmas düündürücü. Hafter taraf, süreci sabote ediyor. Alnan kararlara ramen Haftere askeri yardm sürüyor.

CORONAVRÜS SALGINI

Salk Bakanmzn kapsaml bir raporu oldu. çok ükür u ana kadar Türkiyede bir vakaya karlanmad. çin yönetiminin ciddi önlemler aldn ve effaf olarak süreci sürdürdüklerini biliyoruz. Büyük bir snama ile kar karyalar. Biz çin hükümetinin yannda olmaya devam edeceiz. çine maskeler olsun, tbbi kaynaklar olsun yardmlar gönderdik, göndermeye devam edeceiz.

FETÖ SYAS AYAK TARTIMASI

Yaplan söylemler bunun FETÖye kar mücadele deil de olay sulandrmaya yönelim olduunu görüyoruz. Bu zamana kadar FETÖ ile en kapsaml mücadeleyi bu hükümet vermitir. Bu güne kadar örgütün devlete nasl szdn, masumlar nasl kandrdn, dini nasl kullandn hepimiz gördük. Maalesef, bu 15 Temmuz darbe giriimi ile sonuçland. Burada senin tarafn, benim tarafma gitmeden bu terör örgütünü ortadan kaldracak ve bu topraklarda bir daha bulunmamas için el birlii ile hareket etmemiz gerekiyor. Burada birlik ve beraberlik terör örgütüne kar verebilecek en net cevaptr.

KILIçDAROLUNUN AçTII DAVA

Dava açabilir. Ama meselesinin siyasi balamna demin iarete ettim. FETÖ ile mücadele yaplacaksa hepimizin birlikte hareket etmesi gerekiyor. FETÖ terör örgütü ile mücadelede asla bir zaafa dönümemelidir. Burada asl olan bu örgütün Türkiye Cumhuriyetinin düman olduudur. Siyasi polemikler bir yerden sonra hedef saptrmaya dönüür. Artk bu vesayet odaklar gücünü yitirmitir. 15 Temmuzda bu millet küllerinden dodu.

GEZ PARKI DAVASINDA KARAR

Bir yarg sürecinin bir aamasn tekil ediyor. Söz yargda, bizim yorum yapmamz doru deil. Gezi olaylar ile ilgili bir kalkma olarak ülkeye verdii zarar unutmamak lazm. Sayn Gül gurur duyabilir. Bizim tarafmzdan bir balaycl yoktur. Bir bütün olarak okuduumuzda durumu Türkiyenin zor bir dönemden geçtiini unutmayalm.

Ana Sayfaya Git