Sözcü Kalın: Erdoğan birkaç hafta içinde Ukrayna'ya gidecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi azaltmak için oynayabileceği her rolü üstlenmeye hazırdır. Bunu hem Rusya'ya hem de Ukrayna'ya dost bir ülke olarak ve aynı zamanda bir NATO müttefiki olarak yapıyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile görüşmek üzere Ukrayna'ya gidecek" dedi.

Haberler 20.01.2022 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Sözcüsü Kaln, düünce kuruluu Circle Foundation tarafndan düzenlenen Rusya ve Ukrayna arasndaki gerginliin Avrupa ve NATOya olas etkileri konulu online panelde konutu. Kaln, iki ülke arasnda gelimeleri Türkiye olarak da büyük bir endieyle takip ettiklerini belirterek, çünkü burada tehlikede olan çok ey var. Öncelikle unu çok net bir ekilde ifade etmeliyim ki; biz Ukraynada veya Rusyada herhangi bir askeri harekat, çatma veya sava görmek istemiyoruz. Ukraynann toprak bütünlüünü ve siyasi egemenliini ve Ukrayna halknn ve Ukraynada eit vatandalar olarak bar içinde yaayan tüm Ukrayna vatandalarnn sosyal uyumunu tam olarak destekliyoruz. Herhangi bir sava görmek istemiyoruz, Suriyede, Irakta ve dünyann dier yerlerinde yeterince sava var. Bu yüzden her iki tarafa, Ukraynallara ve Ruslara, her türlü askeri müdahaleden kaçnmak için itidalli olmalarn söylüyoruz dedi.

ERDOAN, UKRAYNAYA GDECEK

Sözcü Kaln, Türkiye olarak hem Ruslarla hem de Ukraynallarla konutuklarn belirterek, unlar kaydetti:

Cumhurbakan Erdoan hem Putin hem de Cumhurbakan Zelenskiy ile konuuyor, hatta ikisini de Türkiyeye davet etti. Burada bir toplant yapn, sorunlarnz ve farkllklarnz çözün diye davette bulundu. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasndaki gerilimi azaltmak için oynayabilecei her rolü üstlenmeye hazrdr. Bunu hem Rusyaya hem de Ukraynaya dost bir ülke olarak ve ayn zamanda bir NATO müttefiki olarak yapyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakan Zelenskiy ile görümek üzere Ukraynaya gidecek. Ancak sonuçlar elbette büyük ve geri döndürülemez olacak her türlü askeri harekattan kaçnmak için Ruslarla da yakn temas halinde olacaz.

Ana Sayfaya Git