Sözcü Kalın, Sullivan ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye ve ABD arasındaki Yakın müttefiklik ilişkilerinin ortak çıkar ve stratejik önceliklere odaklanan bir zeminde ilerlemesi gerektiğinin altı çizildi. S-400 ve F-35 gibi konuların çözüme kavuşturulması için ortak çaba sarf edilmesinin önemi vurgulandı.

Haberler 24.03.2021 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Sözcüsü Büyükelçi brahim Kaln, ABD Ulusal Güvenlik Danman Jake Sullivan ile telefonda görütü.

Sözcü Kaln ve Jake Sullivan arasnda gerçekleen telefon görümesinde, Türkiye-ABD ikili ilikilerinin seyri bata olmak üzere Suriye, Libya, Irak gibi bölgesel konular ve Kovid-19 ile mücadele ele alnd.

Türkiye ve ABD arasndaki yakn müttefiklik ilikilerinin karlkl sayg çerçevesinde ortak çkar ve stratejik önceliklere odaklanan bir zeminde ilerlemesi gereinin alt çizildi.

KRTK GÖRÜME

ki ülke arasnda anlamazlk unsuru olan S-400 ve F-35 gibi konularn yapc bir angajmanla çözüme kavuturulmas için ortak çaba sarf edilmesinin önemi vurguland.

PYD/YPG/PKK, DEA ve FETÖ dahil her türlü terör gruplarna kar, ayrm gözetmeksizin kararllkla mücadele edilmesi gerektii noktasnda Türkiyenin hassasiyeti ve kararll ifade edildi.

Suriyede kalc bar ve istikrarn salanmas için siyasi sürecin ve anayasa çalmalarnn desteklenmesi beklenen bir dönemde, sivillere yönelik saldrlarn durdurulmas gerektii belirtildi.

Libyada Ulusal Mutabakat Hükümetinin güvenoyu almasyla birlikte siyasi sürecin ilemesi ve istikrarn salanmas yolundaki ilerlemeden duyulan memnuiyet dile getirildi.

Görümede ayrca küresel ölçekte kadna kar her türlü iddetin önlenmesi için kararllkla mücadeleye devam edileceinin alt çizildi.

Ana Sayfaya Git