Sözlü talimat verildi

İstanbul Valiliği, 27 Eylül'de gerçekleştirilen ve Ekrem İmamoğlu'nun "Davet edilmedim" dediği deprem toplantısına ilişkin bir kez daha açıklama yaptı. Valilik, gerekli talimatın, bir önceki toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından sözlü olarak verildiğini, sonrasında yazılı bir davete gerek duymadıklarını açıkladı.

Haberler 30.09.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Valilii, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun deprem toplantsyla ilgili Davet edilmedim açklamasna Devlet geleneimize uymamaktadr cevabn verdi. Valilik daha önce de çkan haberler üzerine mamolunun çarlmad iddiasnn gerçekleri yantstamad yönünde bir açklama yaynlamt.

Valilikten yaplan açklamada, depremin hemen ardndan yaplan toplantya Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayla beraber stanbul Büyükehir Belediye (BB) Bakan Ekrem mamolunun da katld hatrlatld. Valilik, o toplantda Oktayn 27 Eylülde bir daha toplanmak için talimat verdiini ve bunun için yazl açklamaya ve davete gerek olmadn ifade etti.

Açklamada, BB Bakan mamolunun l Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun doal bir üyesi olduu belirtilirken, Oktayn ilk toplantdaki sözlü talimatnn bir dahaki toplant için yeterli olduu anlatld.

Valilikin açklamasndan ilgili bölüm öyle:

SÖZLE TALMAT VAR

Bu toplant için tüm görevliler orada bilgilendirilmi ve Cumhurbakan Yardmcmz Sayn Fuat Oktay tarafndan bizzat talimatlandrlmtr. 27 Eylül 2019 tarihinde l Afet ve Acil Durum Müdürlüünün Hasdal yerlekesinde Cumhurbakan Yardmcs Sayn Fuat Oktay bakanlnda yaplan toplantya; çileri Bakan Sayn Süleyman Soylu, çevre ve ehircilik Bakan Sayn Murat Kurum, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutan Orgeneral Musa Avsever, Cumhuriyet Basavcs rfan Fidan ve AFAD Bakan Dr. Mehmet Güllüolu olmak üzere l Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Hizmet Gruplar görevlileri olan toplam 269 yetkili katlmtr.

Cumhurbakan Yardmcs Sayn Fuat Oktayn talimatlaryla baka herhangi bir yaz ve davet olmakszn, 269 görevli bu toplantya gelmi, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu toplantya katlmamtr. Ancak bu toplantya BBden bata Genel Sekreter Yardmcs ve tfaiye Daire Bakan olmak üzere çeitli birimlerden görevli 47 temsilci katlmtr. Kald ki; stanbul Büyükehir Belediye Bakannn, l Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunun doal bir üyesi olarak bu toplantya katlmas görevi ve sorumluluudur. Durum bu kadar açk ve net iken BB Bakan Ekrem mamolu tarafndan yaplan Davet Edilmedim eklindeki açklamalar devlet geleneimize uymamaktadr.

KURULDA KMLER VAR?

AFADn resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, l Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu öyle açklanyor: 5902 sayl Kanun gerei, afet ve acil durum hllerinde bilgileri deerlendirmek, alnacak önlemleri belirlemek, uygulanmasn salamak ve denetlemek, resm kurum ve kurulular ile sivil toplum kurulular arasndaki koordinasyonu salamak amacyla, Babakanlk Müstearnn bakanlnda, Aile ve Sosyal Politikalar, Mill Savunma, çileri, Dileri, Maliye, Mill Eitim, çevre ve ehircilik, Salk, Ulatrma, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Orman ve Su leri, Kalknma Bakanlklarnn Müstearlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakan, Türkiye Kzlay Dernei Genel Bakan ile afet veya acil durumun türüne göre Kurul Bakannca görevlendirilecek dier bakanlk ve kurulularn üst yöneticilerinden oluan kurul.

VALLK AçIKLAMASI ÖNCES

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu, stanbul Valiliindeki AFAD Toplantsna katlmad yönündeki tartmalara ilikin, Valilikce yaplan açklama öncesi u iddiada bulunmutu. Suskunluumun iki sebebi var: Bir tanesi bu depremin önüne geçmemesi ile ilgili direncim ve srarm. kincisi de devlet terbiyem, devlet adaml terbiyemdir. dedi.

Ana Sayfaya Git