"STK'lar teröre karşı tek ses, tek yürek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin, birliğini ve huzurunu hedef alan kirli bir oyun oynandığını belirterek, "Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere 'teröre karşı tek ses, tek yürek olduk' diyoruz. Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere, teröre karşı hep birlikte duruyoruz." dedi.

Haberler 13.12.2016 - 09:23 Son Güncelleme : 13.12.2016 - 09:26

Türkiye çi Sendikalar Konfederasyonu (Türk-), Türkiye veren Sendikalar Konfederasyonu (TSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB), Hak-çi Sendikalar Konfederasyonu (Hak-), Memur Sendikalar Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu çalanlar Sendikalar Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), TOBBun ev sahipliinde teröre kar ortak bir bildiri yaymlad.

Söz konusu sivil toplum kurulular (STK) adna konuan Hisarcklolu, cumartesi gecesi millete büyük bir ac yaatldn belirterek, terörün alçak yüzünü bir kez daha gördüklerini ve yüreklerinin yandn söyledi.

Türkiyenin yurtiçi ve yurtd kaynakl terör saldrlarna kar, ei benzeri görülmemi bir mücadele verdiini vurgulayan Hisarcklolu, Ülkemizin, birliimizin ve huzurumuzun hedef alnd kirli bir oyun oynanyor. Bu tuzaa dümemek, birliimizi korumak üzere teröre kar tek ses, tek yürek olduk diyoruz. Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere, teröre kar hep birlikte duruyoruz. Terörün ve teröristin geleceimizi karartmasna izin vermeyeceiz. Biz bu oyuna gelmeyeceiz. Gün, birlik olma günüdür. ifadelerini kulland.

- Her türlü terörü lanetliyoruz

Hisarcklolu, Türkiye-Avrupa Birlii Karma stiare Komitesi Türkiye kanad olarak, ülkenin birliine, refahna ve geleceine sahip çkacaklarnn sözünü verdi. Kamu düzeninin tesisi, özgürlüklerin korunmas ve hukukun üstünlüünün salanmas konularnda üzerilerine düen sorumluluklar gerçekletirme konusunda her zaman hazr olduklarn vurgulayan Hisarcklolu, Teröre kar gerekli bütün hukuki önlemlerin alnmasn destekliyoruz. Ülkemizin birliine ve beraberliine kem gözle bakan, saldran bata PKK, DEA, FETÖ olmak üzere her türlü terörü lanetliyoruz. Terörü destekleyenleri, terörden medet umanlar da lanetliyoruz. nallah devletimizin güçlü duruuyla bu skntlar atlatacaz. diye konutu.

Hisarcklolu, devletin bunu yapanlardan hesap soracann altn çizerek, millet olarak daha çok kenetleneceklerini, birlik ve beraberlie daha çok önem vereceklerini söyledi.

Bu saldrlarn devleti ve milleti yldramayacana dikkati çeken Hisarcklolu, unlar kaydetti:

Terörden ve kaostan medet umanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaamayacak. Bizi terörle korkutmay amaçlayanlar bilsinler ki ülkemizi bu alçaklara, kahpelere brakmayz. çünkü bizler her türlü meselenin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz.

Bu son hain saldr da terörle mücadeledeki kararllmza gölge düüremeyecek. Türk milleti, huzuruna kasteden bu caniler karsnda her zaman tek yürek olmutur. Bu dayanma geçmite olduu gibi bugün de devletimizi ayakta tutacak, vatanmz terör belasndan kurtaracaktr. Biz de toplumun tüm kesimleri olarak sonuna kadar devletimizin ve güvenlik güçlerimizin arkasndayz, aziz Türk milletimizle birlikteyiz. Ülkemizin her topranda huzurun ve refahn hakim olduu günleri göreceiz. Bu topraklarda kader birlii yapm, ortak geçmie sahip, ortak bir gelecee umutla bakan, kardelie inanm bizler için, bu memleket ilelebet vatanmz olarak kalacaktr. Rabbim vatann seven her ferdin kuvvetini ve sabrn artrsn, birliimizi daim klsn.

Ana Sayfaya Git