Suç örgütlerine bel bağlamışlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar" dedi.

Haberler 10.06.2021 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMMdeki grup toplantsnda yapt konumada, verdikleri mücadelelerin hiçbirinde, Türkiyenin onurunu ve itibarn yere düürmediklerini söyledi. Bunu yaparken asla Türkiyenin gündemini karanlk mahfillerde kurgulanan senaryolara teslim etmediklerini belirten Erdoan, Ülkemize ne u veya bu d gücün ne onlarn piyon olarak kulland örgütlerin ne de içeride bu kirli senaryoya gönüllü figüran yazlanlarn istikamet çizmesine izin verdik. Dün CHP Genel Bakan koltuunda oturan zat çkm, lam çukuru diye ifade ettii birtakm iddialar Meclis kürsüsünden tekrarlyor. Ayn kürsü PKK terör örgütünün güdümündeki partinin savunma zemini haline de dönütürüldü. Ayn kürsü geçmite FETÖnün kumpas projelerine de pervaszca alet edilmiti. Ayn kürsü nice yalann, iftirann, bühtann, çarptmann mecras olarak da kullanld. Lam çukuru diye ifade edilen iftiralarn ve onlar ortaya atan mahfilerin peinden gitmek, ancak kendini oraya layk görenlerin iidir. Milletten umutlarn kesenler, grtlaklarna kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemi olacak ki; imdi de suç örgütlerine bel balam durumdalar. Evet, onurlu insanlarn bavurduu istifa diye bir müessese vardr. Girdii her seçimde, u kadar oy alamazsam brakrm diyen ama her defasnda onurunu ayaklar altna alp, arszca koltuunda oturmaya devam edenler, önce aynann karsna geçip bunu kendilerine söylemelidir. Türkiyede hiç kimsenin, bu haysiyet fukaralarndan onur ve haysiyet dersi almaya da ihtiyac yoktur. Bizim ülkemize yaptmz hizmetlerin ahidi bizatihi milletimizin ta kendisidir dedi.

GÖÜS GÖÜSE MÜCADELE EDEN YEGANE PART BZZ

Cumhurbakan Erdoan, sadece parti deil, ülke ve millet olarak da hiçbir zaman, meseleleri konumak, tartmak ve çözümler üretmek için bakalarnn dayatmasna itibar etmediklerini vurgulad. Erdoan, Tek pusulamz aziz milletimizdir, milletimizin ihtiyaçlardr, beklentileridir, talepleridir. Biz demokrasiyi, hukuku, adaleti birileri bize dayatt için deil, milletimiz bunlara layk olduu için en üst seviyede tesis etmenin gayreti içinde olduk. Biz 81 vilayetimizin her karna damgasn vuran eserlerimizi, yatrmlarmz, projelerimizi, hizmetlerimizi, birileri mecbur kld için deil, milletimiz bunlara layk olduu için hayata geçirdik. Biz terör örgütleriyle, suç örgütleriyle mücadelemizi, snrlarmza yönelen tehditleri, egemenliimizi hedef alan saldrlar, birilerinin yardmyla deil, milletimizle birlikte göüsledik ve akamete urattk. Hal böyleyken, AK Partiyi srarla kirli senaryolarn içine yerletirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün deildir. Türkiyede bugüne kadar tek parti faizmiyle de vesayet ve darbe heveslileriyle de terör örgütleri ve organize suç ebekeleriyle de göüs göse mücadele eden yegane parti biziz. Yarn da bu mücadeleyi sürdürebilecek tertemiz sicile, yeterli donanma, gereken azim ve kararlla sahip tek parti yine biziz. Kendi kirli geçmilerini bizi karalayarak örtebileceklerini sananlar, bu ülkenin sosyal medya mecralar üzerinden deil, demokratik mekanizmalarla yönetildiini, 2023te bir kez daha göreceklerdir diye konutu.

ONLARLA KAYBEDECEK VAKTMZ YOK

Terör örgütü PKK, FETÖ ve organize suç örgütleri mensuplarnn ayn kaynaklardan beslendiini, ayn eller tarafndan yönlendirildiini kaydeden Erdoan, Geçmite çeitli suç çetelerinin mensuplar u veya bu siyasi ahsiyete veya kurulua yönelik ithamlarda bulunduunda, biz ne dediklerine dönüp bakmadk bile. Buna karlk, FETÖden PKKya, imdi de organize suç örgütlerine kadar tüm yeminli millet dümanlarnn malzemelerini ülke gündemine ve özellikle de Meclis kürsüsüne tamakta srar edenleri gördükçe, ülkemiz adna üzülüyoruz. Biz ülkemize ve milletimize dair her meseleyi, tüm taraflaryla kamuoyu önünde oturur, konuur, tartr, deerlendiririz. Ama bunu asla terör örgütleri veya suç örgütleri mensuplar üzerinden yapmayz. Onlarla kaybedecek vaktimiz yok, yapacak iimiz çok. Türkiyenin gelecei adna en küçük bir projelerini, programlarn, gayretlerini, hatta hayallerini duymadklarmzn, örgütler üzerinden tedavüle sokulan senaryolarn üzerine balklama atlamalarnn takdirini milletimize brakyoruz ifadesini kulland.

ONLAR YNE NANKÖRLÜE DEVAM EDYORLAR

Erdoan, geçen hafta Karadenizde kefedilen yeni bir gaz rezervinin müjdesini milletle paylatklarn hatrlatarak, Bütün bunlar milletimizle hemhal olmann birer eseridir. Eek ölür kalr semeri, insan ölür kalr eseri. Bakyorsunuz, sözde siyasi parti genel bakan olarak çkp konuanlara, durmadan hep iftira. Neymi, millet açm. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaanlar, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün bu sürecin içerisinde, bütün imkanlarmz seferber ederek bunlar yaptk. çilerimize, esnafmza yaptk, yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu deil. Yaplandrmaysa bütün yaplandrmalar yapyoruz. Ama nankörlük, biliyorsunuz parayla deil. Onlar yine nankörlüe devam ediyorlar. Varsn devam etsinler dedi.

YOL HARTAMIZI 3 AY çERSNDE TAMAMLIYORUZ

Muhalefet partilerinin stanbuldaki baz projelere kar çkan açklamalarn içeren ve kendi dönemlerinde yaplan yatrmlarn anlatld bir videoyu izleten Erdoan, stesen de istemeseniz de bu yatrmlar devam edecek. Bu zillet ittifaknn ii deil. Cumhur ttifaknn iidir diye konutu.

Marmara Denizinde görülen müsilaj sorununa deinen Erdoan, unlar söyledi:

Nasl Haliçi tertemiz yaptysak, Haliçi denize girilebilir hale getirdiysek, orada balk tutulabilir hale getirdiysek, inallah bu müsilaj belasnda da ksa zamanda Marmaramz, stanbulumuzu temizleyeceiz. Meseleyi ilk andan itibaren titizlikle takip ettik. çevre ve ehircilik Bakanlmz uzman ekipleriyle hemen harekete geçti. Üniversitelerimizle birlikte hareket halindeyiz. Suyun altndan ve üstünden alnan numuneler TÜBTAKta incelenmeye baland. Denizdeki gelimeler mercek altna alnrken, karada da tüm atk su ve kat atk tesislerinde denetimler younlatrld. Says 700ü aan bilim insan, kurum temsilcisi, sivil toplum kuruluu temsilcisi ve belediye yetkilisinin itirakiyle, son yllarn en geni katlml çaltay Kocaelinde düzenlendi. Önceki gün, Marmara Belediyeler Birliinin ev sahipliinde Kocaelinde, Marmara çevresindeki 7 ilin vali ve belediye bakanlaryla birlikte konu enine boyuna ele alnd. Haliçi, Marmaray ve boazlar koruma konusunda bugüne kadar yaptmz çalmalarn tecrübesiyle hazrladmz Marmara Denizi Koruma Eylem Planmz milletimizle paylatk. Deniz temizliine ilikin genelge de Marmaradaki illerimize gönderildi. Dün, 15 bölgede karadan ve denizden temizlik çalmalar balad. Yarn, Yükseköretim Kurulumuzda, üniversitelerimizin ilgili akademik birimlerinin bu konudaki çalmalarn deerlendirmek üzere bir toplant gerçekletirilecek. Kylarmz bu tehditten korumak için yürütülecek çalmalarn bilimin destei ve katksyla yürütülmesinin önemli olduuna inanyoruz. Toplant sonras bu bilim insanlarmzla Külliyede bir araya gelecek ve kendilerinden bilgi alacaz. Marmara Denizinin tamamn koruma alan ilan ederek, atk su artma sistemlerimizi en ileri teknolojiye tayarak ve gereken dier tüm admlar atarak, Marmaray temizleyeceiz. Müsilaj meselesine kalc çözüm getirme hususundaki yol haritamz içeren stratejik planmz da üç ay içerisinde tamamlyoruz.

GÖREVLERN YERNE GETRSNLER

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunu eletiren Erdoan, Her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin keyfine biz bu ülkeyi terk etmeyiz. Herkes öncelikle kendi iini yapacak, sokayla, parkyla, deniziyle, tüm canllaryla ehirlerimizi koruyacak. Partisine bakmakszn, iini yapamayan kurumlarn eksiklerini kapatmak, milletimize kar sorumluluumuzun gerei olarak bize düüyorsa, onun da gereini yerine getirmekten çekinmeyeceiz. Bu çerçevede, iklim dostu ehircilik anlaynn bir örnei ve Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olan Kanal stanbulun inasna balyoruz. Kanal stanbulu, depremi tetikleyeceinden, susuzlua yol açacana kadar nice zrvayla engellemeye çalanlar, önce bu ehre kar asgari görevlerini yerine getirsinler, ondan sonra bizim projelerimize laf etsinler. Biz, bu tür yalanlara, iftiralara bakmadan, hayrda yarmay sürdüreceiz dedi.

DÜNYA 5TEN BÜYÜKTÜR DEMEYE DEVAM EDECEZ

Cumhurbakan Erdoan, Kanadada Müslüman aileye yönelik saldrya ilikin ise, Kanadada yaanan son saldr, bu kin ve nefret dalgasnn artk ne derece büyük bir tehdit haline dönütüünün en bariz örneidir. Bu vesileyle menfur terör saldrsnda hayatn kaybeden kardelerimize Allahtan rahmet, acl ailelerine sabrlar diliyorum. Türkiye, nasl milyonlarca snmacya kucan açarak insani vazifesini yerine getirmise, dünyann her köesindeki slam düman, Türk düman saldrlara kar da sesini yükseltmekten, her platformda bu çarpkl dile getirmekten geri durmayacaktr. Bütün gücümüzle Dünya 5ten büyüktür demeye, kendimiz, dostlarmz ve tüm mazlumlar için hakk, hakkaniyeti, adaleti, özgürlüü savunmaya devam edeceiz diye konutu.

Pazartesi günü katlaca, Brükseldeki NATO Zirvesinde gündemlerindeki meseleleri muhataplaryla ele alacaklarn söyleyen Erdoan, Zirve vesilesiyle, ABD Bakan Sayn Biden bata olmak üzere Litvanya, Almanya, ngiltere, Yunanistan liderleriyle ve vaktin uygun olmas halinde dier katlmclarla ba baa görümeler gerçekletireceiz. NATOnun en önemli üyesi olan Türkiye, ittifak kapsamnda üzerine düen görevlerin tamamn hakkyla yerine getirmi bir ülkedir. ttifak içindeki dier ortaklarmzdan tek beklentimiz, bilhassa bölgemizdeki gelimeler hususunda ülkemizin egemenlik haklarna ve güvenlik hassasiyetlerine sayg gösterilmesidir. Muhataplarmza bu konudaki kararllmz ifade ederek, terörle mücadele ve insani krizlere etkin müdahale konusunda i birlii tekliflerimizi tekrarlayacaz ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git