Süleyman Soylu: Milletimiz var olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’un Fethi'nin 570. yılı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti. Soylu, " Allah'a şükürler olsun her şey için söylenecek tek cümle budur. Milletimiz var olsun" dedi.

Haberler 29.05.2023 - 23:00 Son Güncelleme : 29.05.2023 - 23:00

İstanbulun Fethinin 570. yıldönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih Camii avlusunda bulunan Fatih Sultan Mehmet Türbesini ziyaret etti. Bakan Soyluya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1. Ordu Komutan Orgeneral Ali Sivri, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan eşlik etti. Bakan Soylu, Fatih Sultan Mehmet Han Türbesini ziyaret ederek dua etti. Süleyman Soylu türbe ziyaretinin ardından bir açıklama yaptı.

MİLLETİMİZ VAR OLSUN

Seçimlerle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Biz sabah Ayasofya Camiinde hocam Allah razı olsun Fethin 570. yılı münasebetiyle sabah namazını orada kıldık. Dualar ettik, Allahımıza şükrettik. Bugün de yine o büyük komutanın huzurundayız. Fatih Sultan Mehmet Hanın huzurundayız. Hem Fatih Sultan Mehmet Hanı, hem o fethi gerçekleştiren bütün ecdadımıza, aynı zamanda fethin manevi komutanı Akşemseddin Hazretlerine ve huzurunda bulunduğumuz Eyüp Sultan Hazretlerine dua ettik. Allaha şükürler olsun her şey için söylenecek tek cümle budur. Milletimiz var olsun diyerek türbeden ayrıldı. Vatandaşlarda türbe içerisinde Kuranı Kerim okuyarak dualar etti. Vatandaşlara türbe ziyareti sonrasında şerbet dağıtıldı.

Ana Sayfaya Git