Sur'da chp'liye fatura tepkisi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan CHP heyetine, bir vatandaş CHP Adana Milletvekili Türkmen'in haberleşme giderlerinden duyduğu tepkiyi dile getirdi.

Haberler 14.03.2017 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan CHP heyetine, bir vatanda, CHP Adana Milletvekili Elif Doan Türkmenin haberleme giderleri dolaysyla tepki gösterdi.

Halk oylamas çalmalar kapsamnda aralarnda milletvekilleri Gürsel Tekin, Bar Yarkada, Sezgin Tanrkulu, Enis Berberolu, Mahmut Tanaln da aralarnda bulunduu CHP heyeti Diyarbakrda parti il bakanlndaki temaslarndan sonra Sur ilçesine geçti.

ELçNN ÖLDÜRÜLDÜÜ YERE KARANFL

Heyet, ilk olarak eski Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin öldürüldüü Dört Ayakl Minarenin bulunduu yere karanfil brakt. Ancak söz konusu yerde devam eden sokaa çkma yasa dolaysyla heyet dnda kimse bölgeye alnmad.

Ardndan Gazi Caddesine geçen heyet üyeleri, ziyaret ettikleri esnaftan 16 Nisanda yaplacak halk oylamasnda hayr oyu kullanmalarn istedi.

VATANDALARIN HABERLEME TEPKS

Ziyareti srasnda Tekin ve Tanaln yanna gelen Mustafa Hocaolu isimli vatanda, CHP Milletvekili Elif Doan Türkmenin 1 milyon 200 bin liralk haberleme giderinden duyduu rahatszl dile getirdi. stifann yeterli olmadn ifade eden Hocaolu, bu parann ödenmesi konusunda CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolundan gereini yapmasn istedi.

AK PARTY YÜZLERNE KARI ÖVDÜ

Baka bir vatanda da AK Parti ve hükumetten duyduu memnuniyeti dile getirdi. TBMM Bakanlk Divan Katip Üyesi, CHP Adana Milletvekili Elif Doan Türkmenin 1 milyon 200 bin liralk haberleme gideri ortaya çkm, haberleme giderlerinin yükseklii kamuoyunda tartmalara neden olan Türkmen, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun isteiyle 4 ubatta TBMM katip üyeliinden istifa etmiti.

PART L BNASINA ZYARET

Halk oylamas çalmalar kapsamnda aralarnda Milletvekilleri Gürsel Tekin, Bar Yarkada, Sezgin Tanrkulu, Enis Berberolu, Mahmut Tanaln da aralarnda bulunduu CHP heyeti Diyarbakrda parti il bakanln ziyaret etti.

Tekin burada yapt konumada, anayasa deiikliini kapsayan 18 maddenin Türkiyedeki hiçbir yurttan derdine derman olamayacan öne sürdü.

18 maddeyi anlatamayan iktidarn CHPye saldrdn, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun bir cümlesini miting alanlarnda dinlettirildiini iaret eden Gürsel, Aman ha damarmza basarsanz 17 Aralktaki o eyleri size dinletmesini de biliriz. dedi.

Tekin, bölgede DBPli baz belediyelere çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname kapsamnda görevlendirme yaplmasn eletirdi.

Hollanda ve Almanyann skandal tavrlarna deinen Tekin, Önce iktidar mensubu olan bakan ve milletvekili çocuklar Hollanda ve Almanyadaki irketlerinizi çekin, gayri menkullerinizi satn. Orada onlarca irketiniz olacak, para kazanacaksnz burada caka atacaksnz. ifadesini kulland.

Gazetecilerin Hollanda ve Almanyann skandal tavrlarna ilikin sorular üzerine Tekin, iktidara mensup milletvekillerinin son yaanan gelimeleri halk oylamasnda oy art olarak deerlendirdiini savundu.

KRZ THAL EDLYOR

CHP stanbul milletvekili Tanrkulu ise Ankarada 2 ay önce TBMM önünde sivil toplum örgütlerince yaplmak istenen basn açklamasna, kendilerinin de destek sunmak için dar çktn ancak açklamaya izin verilmediini söyledi. Tanrkulu, u görüleri savundu:

Hollanda ve Almanyada yaplanlar yanltr ancak bu hükumet sütten çkm ak kak deildir. fade özgürlüü nedeniyle yüzlerce gazeteci hapistedir, yüzlerce akademisyen iinden olmutur. Hükumet içeride düman edecek kimse bulamad için dardan kriz ithal ediyor, maduriyet ithal ediyor, bunun üzerinden siyaset yapmaya çalyor.

Ana Sayfaya Git