''Süreci uzatmak hiçbir şey kazandırmıyor''

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri sırasında yaşanan kavgayla ilgili "Bunlar iyi niyet göstergesi değildir.

Haberler 13.01.2017 - 16:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrasi mücadelesi verenlere tehdit savurmak; bu anlayta olanlar bir yere ulatrmaz. Parlamentoda çalmalar engellemek, çalmalarn sürecini uzatmak bunlar hiçbir ey kazandrmyor. Ne yaparsanz yapn ne ederseniz edin 15 gün deil de 1 ay ama parlamentodan bu, ben inanyorum ki çkp, milletin önüne gidecek dedi.

Erdoan, ayrca dövizdeki hareketlilie deinerek, Türkiyenin maruz kald saldrlarn bir de ekonomik boyutu olduunu artk herkes görüyor, biliyor. Elinde silah, bombas olan teröristle elinde Dolar, Avrosu, faizi olan terörist arasnda amaç bakmndan hiçbir fark yoktur açklamasnda bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, 34üncü Muhtarlar Toplantsna katld. Cumhurbakanl Sarayndaki toplantda, muhtarlara hitap eden Erdoan, Mecliste devam eden anayasa deiiklii görümeleriyle ilgili açklamalarda bulundu. Anayasa deiiklik teklifinin maddeleri görüülürken, yaanan kavgaya ve bu srada Meclis kürsüsünün yerinden çkmasna deinen Cumhurbakan Erdoan, Bakyorsunuz, Mecliste bir anayasa deiiklii çalmas olacak; bu anayasa deiiklii çalmalarnda yaanan tabloyu görüyorsunuz deil mi? Eer egemenlik kaytsz, artsz milletinse Meclisin çalma ekli, üslubu bellidir. Gelirsin söyleyeceklerini o kürsüde söylersin ondan sonra da yerine oturursun. O kürsü, ykmak için oraya konmad. O kürsü, sadece söyleyecek sözü olanlar için oraya konuldu diye konutu.

15 GÜN DEL DE 1 AY AMA PARLAMENTODAN MLLETN ÖNÜNE GDECEK

Parlamentoda çalmalar engellemenin ve çalmalarn sürecini uzatmann hiçbir ey kazandrmayacan belirten Erdoan, Öbür taraftan terör örgütleriyle parlamentonun önüne gelip, bir siyasi partinin mensuplaryla orada eylem yapmalar, o da çok farkl bir ey. Bunlar iyi niyet göstergesi deildir. Ne yapacamz göreceksiniz, demek suretiyle demokrasi mücadelesi verenlere tehdit savurmak; bu anlayta olanlar bir yere ulatrmaz. Parlamentoda çalmalar engellemek, çalmalarn sürecini uzatmak bunlar hiçbir ey kazandrmyor. Ne yaparsanz yapn ne ederseniz edin 15 gün deil de 1 ay ama parlamentodan bu, ben inanyorum ki çkp, milletin önüne gidecektir. Eer millete saygnz varsa eer milletin iradesine inanyorsanz eer Gazi Mustafa Kemalin Egemenlik kaytsz, artsz milletindir ilkesine inanyorsanz o zaman bir an önce brakn, müzakereler bitsin ve milletin önüne gitsin. Millet ne karar veriyorsa bu karara hep birlikte biz de eyvallah, diyelim. Ama görüyorum ki bunlar milletten rahatsz dedi.

GERLERE GDERSENZ ASIL TEK ADAMCILII ORADA GÖRÜRSÜNÜZ

Tek adam rejimi eletirilerine yant veren Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: kide bir Tek adamclk, tek adamclk. Ne tek adamcl? Eer olay buraya götürmek istiyorsan bunun kaynanda siz varsnz. Sizin iradeniz var. Bu ülkede CHPnin il bakanlarnn valilik yapt dönemleri biliriz, belediye bakanl yapt dönemleri biliriz biz. Eer tek adamclksa bu. Eer daha da gerilere giderseniz asl tek adamcl orada görürsünüz. Ben o kadar defterleri açmak istemiyorum; ama zaman gelirse o defterleri de açarz. Bu ülke neler gördü. Bunlar tereciye tere satmaya çalyorlar. Kusura bakmasnlar. Artk bu ülkede öyle bu tür gelenleri, bu tür aldatmacalar yutacak bir millet yok. Herkes haddini bilecek ve sanda sayg duyacak. Milletin iradesine sayg duyacak. Millet ne derse o olacak

KM REJM TARTIMASI AçIYORSA DERD REJM DEL, BAKA BR EYDR

Rejim tartmas açanlara da tepki gösteren Erdoan, öyle devam etti: Maalesef ülkesinin, milletinin, devletinin yannda saf tutmas gereken birtakm siyasiler de bilerek veya bilmeyerek terör örgütlerinin deirmenlerine hala su tayor. Bu ülkede kim rejim tartmas açyorsa biliniz ki bunlarn derdi rejim deil, baka bir eydir. Türkiyede böyle bir mesele olmadn herkes gibi onlar da gayet iyi biliyor. Sadece toplumun bir kesiminde, bu konuda var olan hassasiyeti istismar ederek, asli görevlerindeki ihmallerinin yani siyasi muhalefet eksikliinin üstünü örtmeye çalyorlar. Dünya, bölgemiz, Türkiye deiirken Biz hiçbir eye dokundurtmayz, her ey olduu gibi kalsn demek banazln dik alasdr. Ana muhalefetin bandakiler de öyle demiyor mu? Öyle diyorlar. Esasen normal artlarda iktidar elinde bulunduranlar, mevcudu muhafaza etmeye; muhalefet de deitirmeye çalr. Bizde çok uzun süredir iler tersine dönmü durumdadr. ktidarda olanlar deiim için reform yapmak için mücadele ederken, muhalefet konumunda bulunanlarn bir ksm statükoya gardiyanlk yapyor

KARTLARIN AçIK OYNANMASINI UMUYORUZ

Terör örgütlerinin üzerine gidildikçe, bu örgütlerin hepsinin ayn ahtapotun birer kolu olduunun ortaya çktn belirten Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Yllarca bize bu örgütleri, birlikte çaltklar, i birlii yaptklar meru yaplar olarak göstermeye çalanlarn bile, ortaya dökülen hakikatler karsnda, artk söyleyecek sözleri kalmad. Geldiimiz noktada, artk hiç deilse kartlarn açk oynanmasn umuyoruz. Kimsenin PYD için Bunlarn PKKyla ilgisi yok diyecek hali kalmad. çünkü bizzat NATO destekli yaynlarda bu iliki, bu ba tüm delilleriyle ortaya kondu. Kimsenin bizim tek önceliimiz ve amacmz DEAla mücadeledir, diyecek durumu da kalmad. çünkü Türkiyenin El Bab operasyonu karsnda sergilenen tavr, böyle bir hassasiyetin olmadn gösterdi. Ayn ekilde artk kimsenin FETÖyü savunacak, bu örgütün mensuplarn masum sivil toplum kuruluu temsilcileri olarak gösterecek imkn da kalmad. Bu örgütün, Türkiyede yaanan darbe giriimindeki rolüne tereddütle yaklaanlar, Rusya Federasyonu Büyükelçisine yaplan suikastn ardndan herhlde ikna olmulardr diye düünüyorum. Dütüünüz anda, çevremizde pek çok örneini gördüümüz ekilde, iç çatmalarla, karde kavgasyla, bize kendi kendimizi imha ettireceklerinden üpheniz olmasn. Bu gerçei gördüümüz için biz, bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken, dier yandan Suriye ve Iraktaki operasyonlarmz sürdürüyor, ayn zamanda birliimizi, beraberliimizi, dayanmamz güçlendirmeye çalyoruz

HANET EDENLERN BU ÜLKEDE YER YOK

Türkiyeye ihanet edenlerin bu ülkede yeri olmadn savunan Erdoan, Eer bu ülkenin bir evladysan, bu ülkenin bir vatandaysan, vatandalk görevinin, vatandalk bilincinin içinde huzurumuzu bozmadan bu ülkede yersin, içersin, yatarsn, eyvallah. Her türlü hakkn da var. Bu ülkede cumhurbakanl makamna varncaya kadar bu payeye ulamadlar m? Ulatlar. Ama illa terörist olmak gerekmiyor ki. Kürt olup da cumhurbakan olan büyüklerimiz oldu bu ülkede. En üst devlet makamlarnda yer alan deiik etnik unsurlardan vatandalarm var benim. Bunlar bu ülkede hep yaadk. Silahl Kuvvetlerimizin içinde en üst makamlarda olanlar gördük, bildik yaadk. Kimseye bu yollar kapal deil dedi.

ELNDE SLAHI OLAN TERÖRSTLE DOLARI OLAN TERÖRST ARASINDA FARK YOK

Döviz kurundaki hareketlilikle ilgili de açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu:

Türkiyenin maruz kald saldrlarn bir de ekonomik boyutu olduunu artk herkes görüyor, biliyor. Elinde silah, bombas olan teröristle elinde dolar, avrosu, faizi olan terörist arasnda amaç bakmndan hiçbir fark yoktur. Amaç, Türkiyeye diz çöktürmek, Türkiyeyi teslim almak, Türkiyeyi hedeflerinden uzaklatrmaktr. Bunun için döviz kurunu bir silah gibi kullanyorlar. Elbette bizim de bir takm skntlarmz sorunlarmz var. Bunlarn hiçbiri döviz kurunun bu seviyeye gelmesinin açklamas deildir, olamaz. Silahl ve ekonomik terör saldrlarna kar her ülke tedbir almann yollarn aryor. Yaadmz skntlara kar çözümü kendimizin bulmas gerektiine inanyoruz. Döviz üzerinden yaplan spekülasyonlarn derinliinin olmad, çok küçük rakamlarla ve daha ziyade kat üzerinde ilemlerle kurlarn yükseltildii ortadadr. Milletimiz, döviz almak yerine satarak, 15 Temmuzun ertesi günü balatlan ilk dalga saldrnn önünü kesmiti. Bunun devamn ben milletimden rica ediyorum. Bugün ayn tutumu sürdürmeliyiz. Merkez Bankamz ve tüm bankalarmz da bu oyunu bozmaya yönelik bir pozisyon almaldr. Merkez Bankas gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Fedakarlk yaplacaksa bugündür. Bankalar farkl hesaplar içerisine giremez girmemelidir. dünyamza yaptm çary tekrarlamak istiyorum; gün yatrm yapma, üretim yapma, istihdam artrma, duran çarklar çaltrma, çalanlar hzlandrma günüdür. Eer bugün bu riski almazsanz yarn riske atacak hiçbir eyiniz kalmayabilir

Ana Sayfaya Git