Suriye sınırında Erdoğan'a destek sevinci

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüksek oy çıkmasının sevinci yaşanıyor.

Haberler 26.06.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kesin olmayan sonuçlara göre, cumhurbakanl seçimlerinde Akçakale ilçesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yüzde 94 civarnda oy çkt.

Akçakale Belediye Bakan Abdulhakim Ayhan, her dönem ilçede AK Partiye büyük destek verildiini kaydetti.

Türkiye birincilii hedefine ulaamadklar için buruk sevinç yaadklarn söyleyen Ayhan, Snr ilçesiyiz. 90 kilometre snrmz var. Yaklak 120 bin de Suriyeli snmac misafir ediyoruz. Halkmz vatanszln ve bayrakszln ne olduunu snrn hemen karsnda gördüü için çok iyi biliyor. Halkmzn çok büyük bir Recep Tayyip Erdoan sevgisi var. Onun için seçilmesine katk sunduumuz için çok mutluyuz. diye konutu.

- Suriye tarafnda yaananlar etkili oldu

AK Parti Akçakale lçe Bakan brahim Yldk da partisine desteklerinden dolay hemehrilerine teekkür etti.

Seçimlerin huzurlu bir ekilde geçirilmesinden duyduu memnuniyeti ifade eden Yldk, vatandalarn tebrik ziyaretlerini kabul ettiklerini dile getirdi.

Akçakale olarak bu orana ulatklar için mutlu olduklarn vurgulayan Yldk, unlar kaydetti:

Recep Tayyip Erdoan bu süreçte yalnz brakmadk. Cumhurbakanmzn sürekli desteini alan bir ilçemizdir. 24 Haziran seçimleri bizim için çok önemliydi, gereini yaptmza da inanyoruz. Buradan bariz gözle snrn karsnda yaananlar görülüyor. Karda 6 ayda bir bayran nasl deitiini, vatanszln ne demek olduunu çok iyi çplak gözle bile görüyoruz. Biz Akçakaleliler olarak sürekli Cumhurbakanmzn yanndayz. Biz Akçakalede youn bir seçim çalmas yürüttük, bugün de bu sonucu aldk.

- Canmzn bir parças

Akçakaleli Ömer Elet de inandklar bir liderin Türkiyenin yeni döneminde hükümet bakan olmasn büyük bir sevinçle karladklarn belirtti.

Elet, Cumhurbakanmz bir dünya lideridir, slam aleminin son lideridir. Kendisi canmzn bir parçasdr. Ölümüne kadar kendine desteimiz her zaman sürecektir. Her zaman ve her yerde bu desteimizi sürdüreceiz. diye konutu.

Ömer Batmaz da ilçe halk olarak üzerilerine düen görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Sonuçlarn Türkiye için hayrl olmas temennisinde bulunan Batmaz, Bundan sonra önümüzün açk olduunu düünüyorum. Cumhurbakanmza bu konuda sevgimizi bir kez daha gösterdiimizi düünüyorum. Rabbimiz gönlümüze göre verdi. dedi.

74 yandaki brahim Narin de Akçakalelilerin vatanna ve milletine bal olduunu ifade ederek, Türkiyedeki ciddi skntlar yaatanlara kar tek mücadele eden bir Cumhurbakan olduuna inanyoruz. Kendisine oy verdik, hem Türkiye açsndan hem de vatandalarmz açsndan bu sürecin devam etmesini istedik. Vatanda inand, oyunu verdi. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git