Tanju Özcan: Ülkeme zarar veren ülke, stratejik dostum olamaz

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ABD ve İngiltere büyükelçileriyle görüşmesiyle ilgili, "İsteyen Amerikalılarla kol kola girsin, isteyen İngilizlerle kol kola girsin. Bu beni ilgilendirmiyor. Ben antiemperyalistim. Benim ülkeme zarar veren bir ülke benim stratejik dostum olamaz. Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz" dedi.

Haberler 03.02.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bolu Belediye Bakan Tanju Özcan, düzenledii basn toplantsnda, kentte faturalarn ödemekte zorlanan 2 bin 500 aileye faturalar konusunda maddi yardm yapacaklarn açklad. Bakan Özcan, kentte yaayan dar gelirlilerin elektrik faturalarna aylk 300 TL, doal gaz faturalarna ise 6 aylk k dönemi için aylk 500 TL yardm yapacaklarn söyledi.

MAMOLUNA ÖZCAN BOMBASI

Toplantda gazeteciler, Tanju Özcana, ABD stanbul Bakonsolosu Daria Darnellin kendisini ziyaret talebini kabul etmediini hatrlatp, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun ngiltere ve ABD büyükelçileriyle görümelerini nasl deerlendirdiini sordu. Kimin kiminle görüeceine ben karar veremem diyen Özcan, Ama ben burada Bolu belediye bakan olarak görev yaptm sürece Amerika Birleik Devletleri, bu ülke üzerine emperyal planlar kuran, 12 Eylülü gerçekletiren, 15 Temmuz darbe giriimini gerçekletiren, PKK denilen terör örgütünü kuran ve hala yardm etmeye devam eden, FETÖ terör örgütünü kuran, imdi de snmac istilasyla ülkeyi kartrmaya çalan Amerika; bu taktiklerinden vazgeçmedii sürece benim kapmdan bir tek Amerikal yetkili giremez. Ben dönmezem yolumdan, dönen dönsün. steyen Amerikallarla kol kola girsin, isteyen ngilizlerle kol kola girsin. Bu beni ilgilendirmiyor. Ben antiemperyalistim. Benim ülkeme zarar veren bir ülke, benim stratejik dostum olamaz. Aydan post Amerikadan dost olmaz. Ben bu anlaytaym. Bu anlaym da sonuna kadar devam ettireceim. Bugün bu görevdeyim, yarn baka görevde olurum ama benim Amerika ile iim olmaz. Emperyalistlerin uakln yapmam diye konutu.

Ana Sayfaya Git