Tapudaki ismiyle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Camii'nin tabelasındaki hüsn-i hat istifinin tapudaki şekliyle yazılmasını istedi.

Haberler 25.07.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinin tabelasndaki hattn tasarmn yapan hattat Mehmet Özçay, çalmam Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana da ulam ve takdirine mazhar olmu. Ancak kendisi tapu kaydndaki ekliyle Ayasofya-i Kebir Cami-i erifi eklinde yazlmasn istedi. dedi.

Özçay, Ayasofyann yeniden camiye dönütürülmesi kararndan kendisinin fevkalade mutlu olduunu söyledi.

Haberi duyduktan sonra derin bir itiyakla caminin ismini yazp, tarihe bir not düürmek istediini belirten Özçay, Bunun için hemen çalmalara baladm. diye konutu.

SM TAPUDAK GB

Özçay, kendisine caminin ismini yazmasyla ilgili bir talebin gelmediini aktararak, öyle devam etti:

Ayasofya ile ilgili celi sülüs hattyla yaptm ilk tecrübemi sosyal medyada paylatm. Daha sonra Ayasofyann farkl isim alternatiflerini denedim ve konunun ehliyle istiare ettim. kinci tasarmm da dostlarmla ve sosyal medyada paylatm. çalmam, Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoana da ulam ve takdirine mazhar olmu. Ancak kendisi, ismin tapu kaydndaki ekliyle Ayasofya-i Kebir Cami-i erifi eklinde yazlmasn istedi. Ben de bu ekil üzerinde younlatm ve nihayet klasik usulde celi sülüs hattyla hicri 1441 (miladi 2020) tarihli bu hat istifi ortaya çkt.

Ayasofya-i Kebir Cami-i erifi tabelasnda kendi imzasn tayan hat istifinin olmasndan son derece memnun olduunu dile getiren Özçay, Benim için Ayasofyayla anlmak tarifi zor bir mutluluk. Bu ancak Rabbimin lütfudur. dedi.

Ana Sayfaya Git