"Tarih cahilleri bekayı bilmez"

"Beka dediğimiz zamanlar üstü gerçek aslında tarihle ilgilidir. Tarih olmak, tarihi olmak, tarihe gömülmek, tarihe yön vermek, tarihi inşa etmek farklı farklı anlamlar ihtiva etmektedir. Tarih cahilleri bekayı bilmez, ecdadı özümsememiş köksüzler bekayı itiraf edemez"

Haberler 01.03.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Beka dediimiz zamanlar üstü gerçek aslnda tarihle ilgilidir. Tarih olmak, tarihi olmak, tarihe gömülmek, tarihe yön vermek, tarihi ina etmek farkl farkl anlamlar ihtiva etmektedir. Tarih cahilleri bekay bilmez, ecdad özümsememi köksüzler bekay itiraf edemez. deerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Twitter hesabndan yapt açklamada, tarihin, bir milletin hafzas, bir devletin haysiyeti, geçmile gelecek arasnda kurulmu bir hakikat köprüsü olduunu belirterek, Tarih yoksa hatra yoktur, kök yoktur, hedef yoktur, kaynak kupkurudur. Mazinin olaylarnn anlaml ve objektif yorumu tarihe uurla bakn ispatdr. ifadesini kulland.

Tarihin bir bütün olduuna, parça parça anlatlp, anlamlandrlamayacana vurgu yapan Devlet Bahçeli, tarihin yalanc ahit gösterilemeyeceini, gösterilse bile buna da tarih denemeyeceini bildirdi.

Türk tarihinin her satrnn, her sayfasnn, her asr ve çann henüz mührü sökülmemi hazine olduunu aktaran Bahçeli, u paylamlar yapt:

Türk milleti tarih kadar eskidir; bu nedenle hem tarih yazm hem de tarih yapmtr. Bu mümeyyiz, muharrik ve müteyakkz vasfyla beeriyetin övgüsüne hak kazanm, buna da hakkyla layk olmutur. Türk milleti tarihten çekip alndnda tarih diye bir ey de kalmayacaktr. Beka dediimiz zamanlar üstü gerçek aslnda tarihle ilgilidir. Tarih olmak, tarihi olmak, tarihe gömülmek, tarihe yön vermek, tarihi ina etmek farkl farkl anlamlar ihtiva etmektedir. Tarih cahilleri bekay bilmez, ecdad özümsememi köksüzler bekay itiraf edemez. Ecdadmzn emanetlerini muhafaza ve bunu istikbale tama gayesi Türk milletinin vazifesidir. Ecdadmz bizim için mezar talarna yazlan isimlerinden, geride braktklar kahramanlk destanndan ibaret deildir. Ecdad vatandr, bayraktr, maneviyattr, eref simgesidir. Eer geçmie sayg duymazsak gelecekle ilgili hak iddia edemeyiz. Ecdadmzn kemiklerini szlatrsak, ruhlarn muazzep edersek, hiçbir amaca ulaamayz. Ecdadmz beka sancan elden ele, nesilden nesile intikalini salayan Fatihalarla andmz milli iftiharlarmzdr.

- 70 küsur yl önce kabirlerinden çkarld

Konyada, Anadolu Selçuklu Devletinin sekiz hükümdaryla baz ehzadelerin kemiklerinin, türbelerinin restore edilecei gerekçesiyle, 70 küsur yl önce kabirlerinden çkarldn, yllar boyunca da oradan buraya tanarak, pek çok müteessir olay yaandn hatrlatan Devlet Bahçeli, Aziz ecdadmzn karan kemikleri sonunda DNA analizleriyle birbirinden ayrlm, asrlar sonra tekrar kefenlenmi ve sekiz adet sandukaya koyulmutur. bilgisini paylat.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, unlar kaydetti:

imdi sray Konya Alaeddin Tepesinde balayan restorasyonun bitimi ve defin ileminin yaplmas almtr. Anadolu Selçuklu Devleti, Türklüün gururudur. Elleri öpülesi hünkarlarmzn ebedi istirahatlerine tevdi ve teslimi geldiimiz bu aamada tarih görevi, devlet görevi, milli vefann ve bekann omuzlarmza yükledii ertelenemez sorumluluktur. Dilek ve temennim odur ki hükümdarlarmzn kemiklerini daha fazla szlatmadan büyük ve görkemli bir devlet töreniyle kabirlerine yerletirilmeleri, böylelikle emsalsiz sayg ve ballmzn nispeten gösterilmesidir. Bu çok önemli konuyu gündeme tayan yazar ve tarihçi Sayn Murat Bardakçya da bu vesileyle teekkür ediyor, esenlikler diliyorum. Unutmayalm ki ecdadmz rahat ve huzurlu uyumuyorsa ne yapsak bo, ne desek anlamsz ve kifayetsizdir.

Ana Sayfaya Git