"Taşeron terör örgütlerle mücadele etmeliyiz"

Diyanet İşleri Başkanlığı ev sahipliğinde İslam Ülkeleri Hac Organizasyon Başkanları Mekke’de bir araya geldi

Haberler 25.08.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba:

slamofobi ve slam adna terör estiren küresel projelerin ürettii taeron terör örgütlerle mücadele etmeliyiz

Mezhebi ve merebi farkllklar üzerinden fitne ve kavga üretilerek müminlerin bölünüp parçalanmas, vahdetini ve gücünü kaybetmesi için yaplan faaliyetlere kar önlem almamz gerekiyor

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, slamofobi ve slam adna terör estiren küresel projelerin ürettii taeron terör örgütlerle mücadele edilmesini istedi.

Diyanet leri Bakan Erban daveti üzerine slam Ülkeleri Hac Organizasyon Bakanlar Bayramlama Bulumas 40a yakn ülke temsilcisinin katlmyla Mekkede yapld. Kuran Kerim tilavetiyle balayan programn aç konumasn yapan Erba, slam adna terör estiren küresel terör projelerine dikkat çekti.

Erba, öyle devam etti:

slamofobi ve slam adna terör estiren küresel projelerin ürettii taeron terör örgütlerle mücadele etmeliyiz. Bugün, sosyal, kültürel, siyasi ve iktisadi açlardan devasa krizlerin kuatmas altnda olan dünyamz, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaamaktadr. Bizler biliyoruz ki yaanan bütün sorun ve krizlerin çözümü, slamn hak, hukuk, rahmet ve merhamet ilkelerinin insanlkla yeniden buluturulmas ile mümkündür. Ancak insanln muhtaç olduu bu deerleri dünyaya tantmas gereken slam dünyas da zor ve skntl süreçlerden geçmektedir.

slam terörü besleyen bir ideoloji gibi gösteriyorlar

slam iddet ve terörü besleyen bir ideoloji gibi göstermeye çalan kesimlerin olduunu vurgulayan Erba, u deerlendirmelerde bulundu:

Bir yandan slam dümanl projesi olarak ardnda kirli çkar ilikileri ve rkçlk barndran ve slam, iddet ve terörü besleyen bir ideoloji gibi göstermeye çalan slamofobi endüstrisi ile mücadele etmemiz gerekiyor. Dier taraftan, inancmzn en mukaddes deerlerini ve kavramlarn istismar eden, slam adna terör estiren, Müslüman beldeleri harabeye çeviren, bar ve esenlik dini slama, birlik ve beraberliimize en büyük kötülüü yapan, güç ve iktidar savalarnn, sinsi küresel projelerin ürettii taeron terör örgütleri ile mücadele etmemiz gerekiyor.

Müminlerin birliini bozmaya yönelik çalmalar

Mezhebi ve merebi farkllklar üzerinden yaplan fitne çalmalar üzerinde de duran Diyanet leri Bakan Erba, Müslüman ülkelerin bu çalmalara kar önlem almas gerektiini söyledi.

Erba, unlar kaydetti:

Müminlerin vahdetini ve gücünü kaybetmesi için yaplan faaliyetlere kar önlem almalyz. Ayn ekilde, etnik farkllklar, rahmete ve kolayla vesile olan mezhebi ve merebi farkllklar üzerinden fitne ve kavga üretilerek müminlerin bölünüp parçalanmas, vahdetini ve gücünü kaybetmesi için yaplan faaliyetlere kar önlem almamz gerekiyor. Bütün bunlar, aramzdaki iletiim ve güveni güçlendirmemizi, daha çok bir araya gelmemizi, birlik ve beraberliimizi pekitirmemizi daha önemli hale getiriyor.

Hac dare Merkezinde düzenlenen davete; Filistin, Afganistan, Sudan, Suriye, Irak, Kuveyt, Rusya, ran, Yemen, Bulgaristan, Zimbabve, Namibya, Özbekistan, Kazakistan, Bosna Hersekinde aralarnda olduu 40a yakn ülkeden temsilci katld.

Ana Sayfaya Git