Tayyip dede teşekkür ederiz

KARS'ın Akyaka ilçesinde hayvanları otlatırken geçtiği Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali Özmen'in (16) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle Pazartesi günü ülkesine dönecek olması ailesini sevindirdi. Özmen'in kız kardeşi Bengü Nisa Özmen (8), "Tayyip dede teşekkür ederiz, seni çok seviyoruz" dedi.

Haberler 16.09.2018 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akyaka ilçesine bal Küçükdurduran köyünde yaayan Altnay- Mustafa Özmen çiftinin Salk Meslek Lisesinde örenim gören oullar Umut Ali Özmen, 24 Temmuz günü yaylada otlayan hayvanlarn geri getirmeye gitti. Snrdaki i Tepesine ulaan Özmen, merakndan dolay tepeyi ap dier yamaca indi. Bir köylünün ihbar üzerine Ermenistan askerleri snr ihlal eden Umut Ali Özmeni gözaltna ald. Babas Mustafa Özmenin 5 saatlik çabas sonucunda Cebeci Snr Karakolunun kamera kaytlar incelendi ve Umut Alinin Ermenistana götürüldüü belirlendi. Umut Ali Özmen, burada tutuklanarak cezaevine kondu.

ERDOAN DEVREYE GRD

Umut Ali Özmenin snr ihlali nedeniyle yaklak 2 aydr Ermenistanda tutuklu olmasna ilikin basna yansyan haberler üzerine Cumhurbakan Tayyip Erdoan, Ermenistan Babakan Nikol Painyan arayarak Umut Alinin iadesini istedi. Painyan da Erdoann bu talebine olumlu yant verdi.

ALEDE BÜYÜK SEVNç

Kars Salk Meslek Lisesi 3üncü snf örencisi olan Umut Ali Özmenin Pazartesi günü ülkesine dönecek olmas ailesi sevinç gözyalar döktürdü. Oluyla ilgili çkan haberlerin ardndan Cumhurbakan Badanman Mehmet Uçumun kendisini aradn söyleyen baba Mustafa Özmen (46) Recep Tayyip Erdoana teekkür etti. Mustafa Özmen, Sayn Mehmet Uçum beni arayarak olunuzu inallah pazartesi günü Allahn izniyle size kavuturacaz dedi. Devletimizin varl, cumhurbakanmzn da hizmetiyle olumuza kavuacaz. çocuumuzu ümitle ve sevgiyle bekliyoruz. Salk durumunu, neler yapt çok merak ediyoruz. Bir ey yediimizde boazmz düümleniyor aç m tok mu diyoruz Biz her gece uyanp üzerini açp açmadn kontrol ederdik acaba kuru yerde mi yatyor, üzerinde battaniye var m diye meraklanyoruz. Okullar açlyor, çok baarl bir örenci, bir an önce Umuta kavumay bekliyoruz. Cumhurbakanmza, basn mensubu arkadalara çok teekkür ediyoruz diye konutu.

Olunun tutukland günden beri alamaktan gözlerinde ya kalmadn söyleyen anne Altnay Özmen (41) ise kendilerinin ve çocuklarnn madur olduunu söyledi. Cumhurbakan Erdoana teekkür eden anne Altnay Özmen, Fotoraflarla hasretimizi gidermeye çalyorduk. 2 ay bana 2 asr gibi geldi. Psikolojimiz bozuldu. Oluma kavuacam için çok sevinçliyim dedi.

Aabeyine kavuacan için çok mutlu olduunu belirten Bengü Nisa Özmen de, Tayyip dede teekkür ederiz, seni çok seviyoruz. Aabeyimi dört gözle bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git