TBMM Başkanı Şentop: Dünya siyasetinde çok şey değişecek

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçildiğine vurgu yaparak, "Bunun çok büyük sonuçları olacak, her alanda. Genel olarak dünya siyasetinde çok şey değişecek. Ben özellikle, siyasetçilerin bu soruna odaklanmalarını ve olumlu katkılarda bulunmalarını arzu ederim. Virüs ile mücadelede sağlık tedbirlerinin yanında panik çıkmasını da engellemek çok önemli. Bu açıdan paniğe sebep verecek dedikodular, asılsız bilgeler dolaşıyor zaman zaman. Bunlara imkan vermemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haberler 01.04.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop, Mecliste koronavirüse kar alnan ve alnacak tedbirlere ilikin açklamada bulundu. entop, TBMMye Türkiyenin her yerinden gelindiini, günde yaklak 8 bin kiinin ziyaret ettiini bildirdi. Grup toplantlarnn olduu günlerde bu saynn 20 binlere ulatn kaydeden entop, Biz ilk tedbir olarak Meclise ziyaretçi kabulünü engelledik. Onun dnda, sürekli olarak toplu mekanlar dezenfekte ediyorlar. Farkl yerlere milletvekillerimizin ve personelimizin yararlanaca dezenfektan koyduk, termal kameralar koyduk. Özellikle genel kurulda milletvekillerinin sosyal mesafeyi koruyarak oturduklarn görüyoruz. Salk Bakanl ile irtibat halindeyiz. Oradan ilave tedbirler konusunda açklamalar olursa, bilgiler olursa onlar da yerine getireceiz dedi.

entop, tedbirler kapsamnda personel saysn da azalttklarn, mümkün olduu kadar personelin uzaktan ve dönüümlü çalmasn salayacak tedbirler aldklarn kaydetti.

SALIK DURUMU YERNDE

Meclis hastanesinin eski, yeni vekiller, personel ve yaknlarna hitap eden bir hastane olduunu anmsatan entop, Burada bir doktorumuzda korona belirtilerine benzeyen baz semptomlar görüldü. Ankarada hastaneye yattna dair bir bilgi ulanca arkadalarmzla beraber takip ettik. Kendisiyle görütüm. Salk durumu yerinde, ikayetleri büyük ölçüde ortadan kalkm. Bütün herkesi uyardk, tedbir almalarn önerdik. Belki onlarla ilgili de bir test konusu olabilir. Biz sonuç olarak en düük ihtimalleri de deerlendirmemiz gerekiyor diye konutu.

entop ayrca, milletvekillerinin salk durumlarnn yakn takip edildiini, u ana kadar kendisine gelen bir sorunun olmadn ifade etti.

DAYANIMAMIZI GÜçLENDRMEK MECBURYETNDEYZ

entop, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann balatt Milli Dayanma Kampanyasnn çok önemli olduunu, ancak baz eletirileri de duyduunu söyledi. entop, unlar kaydetti:

üphesiz devlet kendine düeni yapacaktr. Bu dediimiz ise, birlik ve beraberlii somutlatracak bir adm. Dolaysyla birimizin sal hepimizin sal anlamna geliyor. Bu kampanya çok önemli, ben de açkladm. Bütün milletvekili arkadalarmzn da imkan derecesinde katkda bulunacan düünüyorum. Yaadmz süreç belirsizlikler üzerinden gidiyor. Bu sürecin ne kadar devam edecei, etkilerinin neler olaca henüz çok belli deil. Dolaysyla biz bu anlamda birlik ve dayanmamz güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Kampanyaya bütün vatandalarmzn katlmasn istiyorum.

SOKAA çIKMA YASAI GÖRÜNMÜYOR

Koronavirüs tedbirleri kapsamnda sokaa çkma yasa uygulanmas halinde Meclisin alaca pozisyona ilikin ise entop, bunun Meclisin gündemine bal olduunu kaydetti. entop, Dolaysyla sokaa çkma yasa görünmüyor. Belki buna gerek kalmadan bu tedbirlere uymay gerçekletireceiz ifadelerini kulland. entop ayrca, bu süreçte baka ülkelerdeki mevkidalar ile de görütüünü hatrlatarak, Ben parlamento bakanlarna dayanmaya yönelik bir iyi niyet mesaj göndermeyi planlamtm. Bugün onu yapm olacaz. Mektuplar göndereceiz. Sadece Türkiye olarak deil dünya olarak da birbirlerinin salndan sorumlu olduklarn anlamak mecburiyetindeler. Bütün dünya ve hükümetler için de bir ders olur. Bundan sonra da öyle hareket ederler dedi.

DÜNYA SYASETNDE çOK EY DEECEK

entop, koronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçildiine vurgu yaparak, Bunun çok büyük sonuçlar olacak, her alanda. Genel olarak dünya siyasetinde çok ey deiecek. Ben özellikle, siyasetçilerin bu soruna odaklanmalarn ve olumlu katklarda bulunmalarn arzu ederim. Virüs ile mücadelede salk tedbirlerinin yannda panik çkmasn da engellemek çok önemli. Bu açdan panie sebep verecek dedikodular, aslsz bilgeler dolayor zaman zaman. Bunlara imkan vermemek gerekiyor ifadelerini kulland.

NFAZ DÜZENLEMES

entop, Meclise sunulan infaz düzenlenmesine ilikin Genel olarak bir beklenti olutu toplumda. Bu konuda baz admlarn atlmas gerekiyordu. Herkesi tatmin edecek bir düzenleme olmaz, oras belli. Doru olann yaplacan düünüyorum deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git