TBMM Başkanı Şentop'tan "İdlib saldırısı" açıklaması

"Türkiye, komşularının toprak bütünlüğüne saygılıdır. Fakat güneyimizdeki istikrarsızlıktan beslenen terör odaklarının ülkemize ve vatandaşlarımıza yönelik saldırılarına kayıtsız kalamayız"

Haberler 04.02.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop, Suriye rejiminin dlibdeki saldrsna ilikin, Türkiye, komularnn toprak bütünlüüne saygldr. Fakat güneyimizdeki istikrarszlktan beslenen terör odaklarnn ülkemize ve vatandalarmza yönelik saldrlarna kaytsz kalamayz. ifadesini kulland.

entop, Twitterdan yapt açklamada, bugün dlibde çatmalar önlemek üzere bölgede bulunan askerlere yönelik rejim saldrs sonucunda ehitlerin ve yarallarn bulunduunu, olaydan fevkalade müteessir olduunu belirtti.

ehitlere rahmet, yaknlarna basal ve yarallara acil ifalar dileyen entop, açklamasnda unlar kaydetti:

Türkiye, komularnn toprak bütünlüüne saygldr. Fakat güneyimizdeki istikrarszlktan beslenen terör odaklarnn ülkemize ve vatandalarmza yönelik saldrlarna kaytsz kalamayz. Uluslararas hukuka dayal admlarn ve bölgedeki varlmzn meruiyeti tartmaszdr. Türkiye, ittifaklarna ve sözlerine daima riayet eden; insanlk düman sayd terörle mücadeleyi esas sayan bir ülkedir. Terörle mücadele konusunda kararllmz kesindir ve kudretimiz tamdr. Terörü, mücadele ve müzakere yöntemi olarak görenlere kar tavrmz deimeyecektir.

Terörle mücadeleyi milletimize kar sorumluluumuz, ehitlerimize borcumuz ve gelecek nesiller için asli vazifemiz olarak görüyoruz. Türkiyeyi hedef alan saldrlar misli misline mukabele görecek ve püskürtülecektir. Aziz milletimizin ba sa, ehitlerimizin ruhu ad olsun.

Ana Sayfaya Git