TBMM Başkanı Yıldırım: Bu millete tehdit sökmez

İZMİR'de bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, ev hapsi şartıyla tahliye edilen rahip Andrew Craig Brunson ile ilgili olarak ABD'nin, Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditlerini eleştirdi. Yıldırım, "Bu millete tehdit sökmez. Dolayısıyla Amerika Birleşik Devleti, Türkiye ile ilişkilerini uzun vadede geliştirmeyi arzu ediyorsa bu tehdit dilinden vazgeçmesi lazım" dedi.

Haberler 28.07.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Binali Yldrm, Mersinli Merkez Camisinde kld cuma namaznn ardndan çkta basn mensuplarnn sorularn yantlad. Yldrm, ABDden rahip Andrew Craig Brunson konusunda Türkiyeye yönelik yaptrm tehdidi ile ilgili olarak da açklama yapt. Yldrm, Bu millete tehdit sökmez. Dolaysyla Amerika Birleik Devleti, Türkiye ile ilikilerini uzun vadede gelitirmeyi arzu ediyorsa bu tehdit dilinden vazgeçmesi lazm. Türkiyeyi tehdit etmeden önce Türkiyede bir 15 Temmuz darbe giriiminin olduunu ve bu giriimin de faili olan FETOnun Amerikada elini kolunu sallayarak hiçbir kstlamaya tabi olmadan muhafaza edildiini de unutmamaldr. Amerika bir hukuk devletiyse Türkiye de bir hukuk devletidir. Dolaysyla hukukun kararna sayg göstermek durumundadr. Bizim tavsiyemiz, artk bu ucuz tehdit lisann Amerikann brakmas ve Türk halknn güvenini nasl kazanacak, 15 Temmuzdan sonra bunun yollarna bakmas gerekir diye konutu.

Bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin hatrlatlmas üzerine ise Yldrm, Seçim öncesi bu konu youn bir ekilde kamuoyunda gündeme geldi. O srada buna biz kaytsz kalmadk. Seçim sonras yapacamz iler arasnda olacak dedik. Ve nihayet Meclis tatile girmeden bu konuda bir düzenleme yapt. Ancak orta ve uzun vadede daha kalc bir çözüme ihtiyaç var. Önümüzdeki zaman diliminde Meclis bunun üzerine kafa yoracak, ilgili kurumlarla koordineli olarak bu konuyu çözecektir. Zira 5.5 milyonun üzerinde askerlik çana gelmi genç vatandalarmz var. Bunlarn geleceine yönelik plan yapmalar lazm, karar vermeleri, bunun için de önlerini görmeleri lazm dedi.

YUNANSTANA BASALII

Yangn ve sel felaketi yaanan Yunanistana da zmirden basal mesaj gönderen Binali Yldrm, Yunanistan son günlerde skntlar içinde. Yangn felaketi, hayatn kaybeden insanlar var, yarallar var. Dolaysyla Yunan halkna, komu Türk halknn üzüntülerini, ölenlere basal mesajn iletiyoruz. Bu zor günlerde aclarn paylayoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git