TBMM Başkanı Yıldırım: Türkiye'yi teslim alamayacaklar

BİLECİK'in Söğüt ilçesinde düzenlenen '737'nci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'ne, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı. Yıldırım, şenlikteki konuşmasında, "Bizi çözmek, birbirimize düşürmek isteyenler, aramıza fitne sokmak isteyenler, mevcuttur. Ekonomik, sosyal, siyasi nedenleri bahane eden hainler, bizi zayıflatmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Dış mihrakların güdümündeki bölücü ve FETÖ'cü hainler, ne yaparsa yapsınlar; Türkiye'yi teslim alamayacaklar" dedi.

Haberler 10.09.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Binali Yldrm, sabah saatlerinde, Söüte geldi. Boynuna Yörük pousu balanan Yldrm, enliklerin yapld alann yanndaki Erturul Gazi Türbesini ziyaret edip, dua okudu. Türbe ziyaretinin ardndan yürüyerek, enlik alanna gelen Yldrm, tribünlerdeki Yörükleri selamladktan sonra protokolde kendisi için ayrlan yere geçti. Yldrm, burada bulunanlarla da tek tek tokalat. Söütteki etkinliklere TBMM Bakan Binali Yldrmn yan sra Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, Demokrat Parti (DP) Genel Bakan Gültekin Uysal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez ile çok sayda kii katld.

YILDIRIM: VATAN OLMAZSA BR YANIMIZ EKSK KALIR

TBMM Bakan Yldrm, enlikte yapt konumada, Erturul Gazi, bir uç beyi olarak 1281 ylnda ahirete göçtüünde arkasnda 400 çadrlk bir airet vard. O airet 1299da devlet oldu. Büyüdü, üç ktada 7 denizde snrlarn 22 milyon kilometreye kadar geniletti. 22 milyon kilometre ne demek? Bugünkü Türkiyenin 28 kat demek dedi.

Söütün cokusunu paylam olmaktan mutluluk duyduunu belirten Yldrm, öyle konutu:

Deerli kardelerim, aziz vatandalarm. ster Yörük olsun ister Türkmen olsun ister Alevi ister Sünni ister Batdan isterse Doudan hepimizin hamuru bu topraklarda karld. Bu topraklarda mayalandk. Hepimiz ayn çnarn yapraklarz. Hepimiz büyük Türk milletinin evlatlarz. Gücümüzü güvenliimizi tarihimizden, kültürümüzden, medeniyetimizden alyoruz. Admz farkl olsa da amacmz ayndr. Birimiz olmadan dierimiz olamaz. Bugün burada Aras Nehri ile Meriç Irmann kart, Ar Da ile Konya bulutu. Bu buluma bizim övüncümüz kvancmzdr. Nilüferin suyu olmasa Bursa ovasnn bereketi olmaz. Fratn suyu olmasa Harran olmaz. Peygamberimiz, vatan sevgisi imandandr, diye buyuruyor. Vatan sevgisi, bizim ftratmzda var. Bizler kendimizi vatanmzn bir parças olarak görüyoruz. Vatan olmazsa bir yanmz eksik kalr. Bizler ancak vatanmzla yaarz. Bamszlk ve hürriyete az. Yüzlerce yl Allahn adn yüceltmek adaletin aleme yaymak için mücadele ettik. Bu sebepleri milletçe kendimizi mazlumlarn hamisi gördük. Bugün de hassasiyetimiz halen devam ettiriyoruz. te bu yüzden milli gelirimize göre dünyada en fazla yardm yapan ülkeyiz. Dünyann neresinde bir mazlum var ise önce yardma koan Türk milletidir. Nerede alayan bir ana varsa boynu büyük bir çocuk varsa yannda olan yine biziz. Gönül corafyamzda, inanç corafyamzda mazlum milletler arasnda herkese yardm ediyoruz. Suriyede, Irakta bar tesis edip güven içinde yaayaca ortam için çalyoruz. Cumhurbakanmz, Meclisimiz, hükümetimiz güvenlik güçlerimiz sivil toplum kurulularmz gece gündüz demeden bu istikamette çalyor. Yüreklerimizin birlikte atyor olmas bizim en büyük gücümüzdür.

TÜRKYEY TESLM ALAMAYACAKLAR

Türkiyeye yönelik her saldr sonras daha da güçlenileceini belirten Yldrm, unlar söyledi:

Bizi çözmek, birbirimize düürmek isteyenler, aramza fitne sokmak isteyenler, mevcuttur. Ekonomik, sosyal, siyasi nedenleri bahane eden hainler, bizi zayflatmak için ellerinden geleni yapmaktadr. D mihraklarn güdümündeki bölücü ve FETÖcü hainler, ne yaparsa yapsnlar; Türkiyeyi teslim alamayacaklar. Her saldr sonrasnda daha da güçleneceiz. Daha fazla birbirimize kenetleneceiz. Fitne odaklarna kar daha da uyank olacaz. Yüreklerimiz bir attnda en güçlü top güllelerinin bizi ykamayacan herkes gördü bundan sonrada görecektir. Türk milleti tarihi Meclisimiz gölgesi Anadoludad bir konu Balkanlarda bir kolu da Kafkaslardadr. Bir aya Nil Nehrinde dier aya da dildedir. Ne diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk? Türklerin vatan sevgisi ile dolu göüsleri dümanlarn melun ihtiraslarna kar daima bir duvar gibi yükselecektir. unu dost ve düman herkes bilsin; paramz üzerinden ekonomimiz üzerinden yaplan operasyonlar, kurulan oyunlar mutlaka bozulacaktr. Zorluk çekeceiz ama güçlünün hukukunun yerinin haklnn hukuku mutlaka bozacaktr. Yakn zamanda yaadmz 15 Temmuz darbe giriimi bu konuda gözümüzün açlmasna vesile olmutur. Yllarca sinsi bir ekilde içimize yerleen hainlerin tanklarla toplarla yaptklar saldran yeterince ders aldk. nallah bir daha böyle hainlikleri yaamayacaz ve devletimiz ilelebet payidar olacaktr.

ERTURUL GAZ DÖNEMN SÜPER GÜCÜ BZANSA KARI KOYDU

Söütte düzenlenen ölenin bir gayesinin de Dört nala gelip uzak Asyada Akdenize ksrak ba gibi uzanan bu memleket bizim demek olduunu kaydeden Yldrm, Erturul Gazi, bir uç beyi olarak dönemin süper gücü Bizansa kar koydu. Korkmadan, bahane üretmeden Bizans karsnda çelik gibi durdu. Torunlar, Erturul Gazinin kemiklerini szlatmad. Onlar bugüne kadar hiçbir zorluk yldrmad. Bugünden sonra da dimdik milletçe hayattayz, hayatta olmaya devam edeceiz. Dümann onlarca yldr hazrlad sinsi planlar hep boa çkarttk. Bundan sonra da boa çkartacaz. Dileim ve duam odur ki Erturul Gaziyi anma enlii, Türk milleti var oldukça var olmaya devam etsin dedi.

DESTC: BÖLÜCÜLER EMELLERNE ULATIRMAYACAIZ

BBP Genel Bakan Mustafa Destici ise konumasnda Söütün, Türk tarihi için önemli merkez olduunu vurgulad. Destici, Osmanlnn temeli burada atld. Osmanlnn tohumlar burada filizlendi ve Osmanl burada güçlü, görkemli, koca çnara dönütü. Bu çnar büyüdü ve gölgesinde nice devletler, nice kültürler yetitirdi. Bugün özlemini duyduumuz çok kültürlülüü, atalarmz 600 yl boyunca deiik din ve kültürlerle bu topraklarda kardeçe yaatmtr. Osmanl corafyasnda anlay ve birlik beraberlikle yaanmasn salayan ana öe, slam ve slamn insan sevgisine ve hogörüye dayal felsefesi olmutur. Biz Türk milleti olarak milli deerlerimize sahip çkan, duygusal balarmzdan kopmayan, her geçen gün, tarihin sayfalarna, yeni izler brakarak ilerleyen milletiz. Ecdadmzn kahramanlklarn unutmayan, atalarmzn, ehitlerimizin emanetine sahip çkan milletiz. Bu güçle bizi yarnlara tayacak olan, hiçbir igalciye, darbeciye, teröriste, vatan hainine, ülke ekonomisi üzerinden medet uman hainlere prim vermemektir. Birlik ve beraberliimize göz dikip, millete fitne fesat kartrmak için ellerini ovuturarak, gezen bölücüleri emellerine ulatrmayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git