TBMM Başkanı Şentop: 142 milletvekilinde koronavirüs tespit edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı oldu. Tüm vatandaşları aşı olmaya davet eden Şentop, 584 milletvekilinden 142'sinde hastalık tespiti yapıldığını belirterek, "Bu tablo dikkate alındığında; milletvekillerimizin, öncelikli aşılanması gerekenler arasında olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haberler 21.01.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan entop, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da a yaptrd Ankara ehir Hastanesinde koronavirüs as oldu. A olduktan sonra basn mensuplarna açklamada bulunan entop, Az önce a oldum. Adan sonra doktorlarmzn tavsiyesi üzerine 15 dakika kadar hastanede bekledik. Türkiye hzl bir ekilde alama kampanyas sürdürüyor. nallah çok ksa bir süre içinde 2nci grup a gelecek. Ben herkese ay tavsiye ediyorum. Yaplan çalmalar alamann faydal olduunu gösteriyor. Salk Bakanlmzn belirledii takvim çerçevesinde mutlaka bütün vatandalarmz a olmaldr dedi.

184 MLLETVEKLNDE VAKA TESPT EDLD

entop, milletvekillerinin alanmasyla ilgili de Salk Bakanlnn bir programlamas olduunu belirterek, Türkiyedeki milletvekilleri arasnda, genel salgna oranla 10 kata yakn yüksek hastala yakalanma durumu var. Türkiye genelinde dün itibaryla açklanan toplam vaka says nüfusumuzun yüzde 2,89una tekabül ediyor. Mecliste 584 milletvekili var, resmi olarak bize gelen bilgilere göre 142 milletvekilinde vaka tespiti yaplm. Bunun milletvekilleri içindeki oranna bakarsak yüzde 24 orannda. Arkadalarmz Mecliste hem youn ve yakn çalma mecburiyeti içinde hem de seçim bölgelerinde çalmalar yürütüyorlar. Oralardan alm olduklar virüsü Mecliste dier milletvekillerine tama ihtimalleri de var. Bu tablo dikkate alndnda; milletvekillerimizin, öncelikli alanmas gerekenler arasnda olduunu düünüyorum diye konutu. entop, yeni dönemde Mecliste koronavirüse kar gerekli önlemlerin de alndn kaydetti.

VATANDALARIMIZI AI OLMAYA DAVET EDYORUM

Ayrca Twitter hesabndan açklamada bulunan entop, u ana kadar bir milyona yakn vatandamz ilk doz asn oldu. Ben de bugün a oldum. Salk Bakanlmzn belirledii takvim kapsamnda, kendilerini ve yaknlarn, dostlarn daha iyi koruyabilmek için, bütün vatandalarmz a olmaya davet ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git