TBMM Başkanı Şentop: Online hizmetler hayatımızda kalıcı olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Salgın sonrası online eğitim ve online hizmetler hayatımızda kalıcı olarak bulunmaya devam edecektir" dedi.

Haberler 23.03.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop, Türkiye Maarif Vakf 10uncu Ülke Temsilcileri stiare Toplantsna çevrim içi katlarak, konuma yapt. entop, Türkiyenin hem yerelde hem de küresel düzeyde; eitim alannda rekabet gücünü artran teknolojik yatrmlara devam edeceini belirtti. entop, yakn zamanda bir sigorta irketinin kulland Gelecek de bir gün gelecek diye bir reklam slogan olduunu hatrlatarak, stikbali düünmek, ann rehavetinden ve ataletinden syrlarak gelecei planlamak ve ona hazrlanmak gerektiini bir cümleye sdran bu slogann mesajn, aslen eitim alannda dikkate almak gerektiini düünüyorum. Hzla deien ve yeni riskler tayan dünya, artk eitim alanna da farkl bir gözle bakmamz gerektiriyor diye konutu.

MAARF VAKFI, BAARILI LERE MZE ATTI

Gelecei güvence altna almann iyi eitim alm, donanml, ülkesine ve milletine bal nesiller yetitirmekle mümkün olacan dile getiren entop, bu çerçevede Maarif Vakfnn önemli ilere imza attn ifade ederek, Maarif Vakf, devletimizin dost ve karde ülkelerle eitim yoluyla ilikilerini gelitirmesi bakmndan son derece önemli bir görev üstlendi ve ksa zamanda çok baarl ilere imza att. Maarif çats altnda akln, ilmin nda, vicdan hür, irfan hür gençleri yetitirip ülkelerine ve insanla faydal hle getirmek için gayret eden kardelerimsiniz. Yaptnz görevin sorumluluu son derece ar. Az zamanda büyük iler baardnz. Bu bir hakikat diye konutu.

ONLNE HZMETLER HAYATIMIZDA KALICI OLACAK

Salgn dönemi sonras artk tüm dünyada eitim alannda teknolojinin, vazgeçilmez bir hale geldiini kaydeden entop, öyle dedi:

imdiden söyleyebiliriz ki dijital eitim, örgün eitimin bir parças olmutur. Hibrit olarak nitelenen bu yeni sürecin eitimi, zaman ve mekn snrlamasndan kurtarmas bizlere yeni ufuklar açyor. Salgnn hl aktif ekilde sürdüünü ve biraz daha devam edeceini düünürsek, dijital eitimin ne kadar önemli olduunu daha iyi idrak edebiliriz. Salgn sonras online eitim ve online hizmetler hayatmzda kalc olarak bulunmaya devam edecektir. Türkiyenin hem yerelde hem de küresel düzeyde eitim alannda rekabet gücünü artran bu teknolojik yatrmlara devam edeceiz ve etmek zorundayz. Bu aamada en önemli konulardan birisi de öretmenlerimizin bu teknolojik dönüüme uyum salamalardr. Klasik anlamda bilgi aktarc rolünden örencinin bilgiye ulamasna, ulat bilgiyi kullanma becerisini gelitirmesine rehberlik eden öretmen profilinin üzerinde önemle durmak gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git