TBMM Başkanı Şentop ve Bakan Selçuk, 81 ilden çocuklarla görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çevrim içi programda 81 ilden çocuklarla buluştu.

Haberler 24.04.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis Bakan entop ve Bakan Selçuk, çevrim içi düzenlenen programda, Türkiyenin çeitli illerindeki çocuklarla bir araya geldi. Bakan Selçuk, geçen bahar olduu gibi bu bahar da çocuklarn buruk bir bayram yaadn belirterek, Salgn hastalk henüz hatralarmza karmad, yakamz brakmad, tedbirli davranmaya devam etmek zorundayz. Okulunuzdan, arkadalarnzdan, öretmenlerinizden uzak kaldnz biliyorum. Gönlünüzce de oynayamadnzn farkndaym. Hastalk sizleri de endielendirdi. Tabii bu yl da 23 Nisan okul bahçelerinde elenerek kutlayamyorsunuz; ancak unu bilmeniz gerekir ki her sktnn bir sonu olacak, inallah bu günler geçecek, hasret bitecek yaknda okullarmza dönecek ve geçmi bayramlarn dahi hakkn verecek biçimde çok çok eleneceksiniz dedi.

ENTOP: çOCUKLARIN OY HAKKI OLSAYDI

TBMM Bakan entop ise çocuklarla önceki bayramlarda olduu gibi yüz yüze ve bir arada olamamann zor bir durum olduunu söyledi. Dünyann en eski çocuk bayramn buruk bir ekilde kutladklarn kaydeden entop, 101 yl önce Ankarada sevinçle açtmz TBMM bugün de aziz milletimizin her ferdinin iradesini yanstmaya devam ediyor. Bazen düünmüyor deilim; keke dünyada çocuklarn da oy hakk olsayd. Acaba o zaman bir eyler deiir miydi sizce? Mesela; dondurma, çikolata, bisiklet fiyatlar düer miydi? Kularn sesini çiçeklerin açln daha iyi duyar mydk? Dünya daha güzel bir yer olmaz myd? Dünyadaki savalara yani ölüme ayrlan kaynaklar, bar dolu bir hayata ayrlamaz myd? diye konutu.

Konumalarnn ardndan çocuklarn okuduu ark ve iirleri dinleyen entop ve Selçuk, çocuklarn sorularna cevap verdi. Bakan Selçuk, bir çocuun, Küçükken ne olmak istiyordunuz? sorusuna, çocukken TIR oförü olmak istiyordum; ama sonrasnda öretmen olmaya karar verdim diye cevap verdi. TBMM Bakan entop ise lise yllarnda hukukçu olmaya karar verdiini söyledi.

Ana Sayfaya Git