TBMM Başkanı Şentop’tan Malazgirt mesajı

TBMM Başkanı Şentop,"Tarih kitaplarında ‘Anadolu kapılarını Türklere açan hadise’ olarak tanımlanan Malazgirt Zaferi, toprak kazanma gayretiyle girişilmiş bir savaştan ibaret değildir." ifadesini kullandı.

Haberler 27.08.2019 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Mustafa entop, yaymlad mesajda, bugün slam ve dünya tarihinin ekillenmesinde önemli bir dönüm noktas olan Malazgirt Zaferinin 948. yl dönümünün idrak edildiini belirtti.

26 Austos 1071de gerçekleen ve sonraki asrlar kalc bir biçimde belirleyen tarihi zaferin, Türk milleti ve hususen Türk gençlii için bir iftihar vesilesi olduu kadar, gelecee yön veren destans bir hadise olduunun altn çizen entop, Tarih kitaplarnda Anadolu kaplarn Türklere açan hadise olarak tanmlanan Malazgirt Zaferi, toprak kazanma gayretiyle giriilmi bir savatan ibaret deildir. Bu zafer, slam dünyasn yok etmeyi amaçlayan bir saldrya kar cesaretle ve vazife duygusuyla hareket eden Sultan Alparslann ve yiit ordusunun tesiri yüzyllarca hissedilmi bir kahramanlk abidesidir. deerlendirmesini yapt.

entop, Milli Mücadelenin 100. yl dönümünün idrak edildii dönemde Malazgirt Zaferinin, her zamankinden daha büyük ve derin bir manaya sahip olduunu anmsatt.

Malazgirt Zaferini kazandran ruh ile Milli Mücadeleyi baarya ulatran uur ve gayretin, ayn imann eseri olduunu vurgulayan Meclis Bakan entop, unlar kaydetti:

anl tarihimizden bugüne kalan bu iki destann miras ise bu topraklarn ebediyen milletimizin hür ve müstakil yurdu olarak kalacana yönelik sarslmaz iradedir. Bu uur ve inançla, 948. yl dönümünü iftiharla andmz Malazgirt Zaferinden itibaren ila-y kelimetullah için bedenini siper, cann feda ederek ehadete yükselen bütün ehitlerimizi rahmetle, bata Sultan Alparslan olmak üzere ömrünü aziz milletimize adam bütün önderlerimizi ükran ve minnetle anyorum.

Ana Sayfaya Git