TBMM evlilik programlarını inceleyecek

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde, evlilik ve izdivaç programlarının aile kurumuna olumsuz etkilerini araştırmak, incelemek üzere alt komisyon kuruldu.

Haberler 24.02.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurulan alt komisyona ilikin açklamada bulunan, TBMM Dilekçe Komisyonu Bakan AK Parti stanbul Milletvekili Belma Satr, komisyona, televizyon kanallarndaki evlilik programlarna ilikin çok sayda ikayet dilekçesi geldiini söyledi.

Yüksek izlenme oranlar nedeniyle hemen hemen bütün özel kanallarda evlilik ve izdivaç programlarnn, izlenme oranlarnn en yüksek olduu saatlerde birkaç saat yaynlandna dikkati çeken Satr, Televizyonlardaki evlilik ve izdivaç programlarnda aile bütünlüünü bozan unsurlar var. Hukuka, kadn haklarna ve ahlaka aykr yaynlar var. Meclise ulaan dilekçelerle bu konuda inceleme yapma zarureti dodu. dedi.

-Genç kzlarn, manavdan portakal alnr gibi seçildiklerini görüyoruz

Satr, kendilerine ulaan dilekçelerde, izdivaç programlarna evli olduu halde katlan kiilerin dahi olduu yönünde bilgiler bulunduunu belirterek, Hasta olanlarn, ruh sal tedavisi gören insanlarn aylarca programlara devam ettiini görüyoruz. Üç genç kzn, genç kzlarn, bir kaynvalide ve damat aday karsnda manavdan portakal alnr gibi seçildiklerini, aalandklarn görüyoruz. in garibi bu kzlarn da bunlara tepki, cevap vermediini üzülerek görüyoruz. diye konutu.

Aile ve evlilik birlikteliinin sevgi, karlkl sayg, muhabbet, özveri ve medeni ilikileri içermesi gerektiini vurgulayan Belma Satr, evlilik programlarnda ise kavgann hiç eksik olmadn, insanlarn birbirini aaladn, eksikliklerini ortaya çkardn, fiziksel müdahaleye varan iddet görüntülerinin yaandn söyledi.

Evlilik ve izdivaç programlarna yönelik toplumda ciddi bir infial olutuunu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) televizyon kanallarna verdii cezalara ramen ticari kayglarla bu programlarn devam ettiini ifade eden Satr, baz irketlerin de aile kurumunu bozan unsurlar içeren bu programlara sponsor olmasn eletirdi.

TBMM Aile Bütünlüünün Korunmas Aratrma Komisyonunun konuyla ilgili aratrma yaptn ve hazrlad raporla RTÜKe, medya kurulularna, Adalet Bakanlna ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna önerilerde bulunduunu anmsatan Satr, TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyonda ise sadece evlilik ve izdivaç programlarnn aile kurumuna olumsuz etkilerininin aratrlp inceleneceini söyledi.

Satr, Evlilik ve izdivaç programlarnn aile kurumuna olumsuz etkilerine yönelik kamuoyu basks oluturmak lazm, özel sektörün, televizyon kanallarnn kendisine çekidüzen vermesini salamak lazm ve baz eylerin karlnn para olmadnn herkes tarafndan bilinmesi lazm. diye konutu.

Erkeklerin de bu programlardan ikayetçi olduunu ifade eden Satr, TBMM Dilekçe Komisyonundaki erkek üyelerin alt komisyona katlmak için talepte bulunduklarn kaydetti.

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan, evlilik ve izdivaç programlarnn aile kurumuna olumsuz etkileri aratrma ve inceleme alt komisyonunda AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir çelik, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve CHP çanakkale Milletvekili Bülent Öz görev yapacak.

Ana Sayfaya Git