TBMM Genel Kurulu’nda ‘Alaattin Çakıcı, Mahir Çayan’ tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Alaattin Çakıcı, Mahir Çayan’ tartışması çıktı.

Haberler 10.12.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda Adalet, Hazine ve Maliye ve Milli Savunma Bakanlklar ve bal kurulularn bütçeleri görüüldü. Görümeler srasnda Alaattin çakc, Mahir çayan tartmas yaand. MHP Grubu adna Tokat milletvekili Yücel Bulut konutu. Bulut, Mahir çayann DHKP-C örgütünün kurucusudur, ideoloudur, ayn zamanda eylemcisi olduunu söyleyerek, Mahir çayan politiklemi asker sava stratejisinin ideoloudur. Nedir politiklemi asker sava stratejisi? Silahl propaganda demektir. Silahl propaganda nedir? Mahir çayan, 1971 ylnda, üniformasna ihanet etmi olan Yüzba lyas Aydn adna stanbul ilide kiralad evlere stanbul Bakonsolosu Efraim Elromu kaçrp günler süren sorgudan sonra kafasna skarak infaz eden adamdr Mahir çayan. Mahir çayan, daha bir avuç çocuk olan Sibel Erkan evini basmak suretiyle rehin alan o küçük kz çocuunu günlerce esir tutan terör örgütünün lideri ve failidir ifadelerini kulland.

CHP Grup Bakanvekili Engin Özkoç, Bulutun konumasnn 12 Eylül öncesi evlatlar birbirine krdran konumann temeli olduunu belirterek, Hatibin konumas Türkiye Büyük Millet Meclisinde, u anda bütçenin görüüldüü bir ortamda, birbirimize sayg ve sevgi çerçevesinde konuurken 12 Eylül öncesi birbirimizle Türkiyede kavgann temellerine kurun sklan konumann da tam da kendisidir eklinde konutu.

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay, Özkoça yönelik olarak, 12 Eylül öncesi birtakm hadiselere atfta bulunuyor, yalnz kendisiyle de çelikiye dütüünü hatrlatmak isterim. Mahir çayan için 2020 ylnda kanun teklifi vermek 12 Eylül öncesi silahl terör örgütlerinin mücadelesini veya 2012 günümüze tamak demektir. Bir hakikat vardr, Alaattin çakc terörist deildir. Fazlasyla, yirmi yl cezaevinde kalmak suretiyle çekmitir cezasn ne suç ilemise. Hl bunun, sanki nefes aldrmayacak, su içirmeyecek hlde birtakm aleyhine propagandalarla tahriklerini yapan da Cumhuriyet Halk Partisi oldu. imdi, Alaattin çakc terörist deildir ama Mahir çayan teröristtir diye konutu.

HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, rkçlk yapldn savundu.

CHP Grup Bakanvekili Özkoç, Alaattin çakcyla ilgili Eli silah tutan herkese karyz dediklerini hatrlatarak, Alaattin çakcnn eli silah tutmutur. Adam öldüren herkese karyz diyorlar; Alaattin çakc, adam öldürmü ve adam öldürtmütür. Öyle biz mafyadan korkarak, mafyaya ba eerek devleti yönetemeyiz, mafyayla birlik olup devleti yönetemeyiz. Alaattin çakc terör örgütlerinin kendisi, badr, mafyann da badr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git