TBMM Genel Kurulu toplandı

Yıldırım: "Yeni dönem Meclisimizin önemli hususiyetlerinden birisi de temsilde adaleti olabildiğince sağlamış olmasıdır. Oy verenlerin yüzde 97'si bu Mecliste temsil edilmektedir. Bu güzel bir sonuçtur"

Haberler 14.07.2018 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, TBMM Bakan Binali Yldrm bakanlnda ilk kez topland.

TBMM Bakan Yldrm, Danma Kurulu toplants nedeniyle birleime önce 30, daha sonra 15 dakika ara verdi.

Birleimin üçüncü oturumunu açan Yldrm, 27. dönemin hayrl olmasn diledi.

24 Haziranda milletvekili ve cumhurbakanl seçimlerinin birlikte gerçekletirildiini anmsatan Yldrm, yeni dönemde Meclise önemli görevler dütüünü ifade etti.

Mecliste artk bütçe kanun tasars hariç yasama faaliyetlerinin milletvekilleri tarafndan teklif edileceini belirten Yldrm, öyle konutu:

Yeni dönem Meclisimizin önemli hususiyetlerinden birisi de temsilde adaleti olabildiince salam olmasdr. Oy verenlerin yüzde 97si bu Mecliste temsil edilmektedir. Bu güzel bir sonuçtur. Bunun yasama faaliyetlerine olumlu katk salayacana inanyorum. Meclisimizin yeni dönemde oluturaca gerek kanun yapmada gerek denetim faaliyetlerinde gerekse toplumun her konudaki beklentilerini karlama noktasnda çalma süreci içerisinde baz teamüller, uygulamalar gelitireceine yürekten inanyorum. Parti gruplarnn, grup yöneticilerinin karlkl anlay ve istiare içerisinde Meclisimizin olabildiince verimli çalmasn temin bakmndan çalmalarnn çok yerinde olacan düünüyorum. Meclis Bakan olarak bu konuda tüm parti gruplaryla uzlamaya dayal bir yönetim anlayn gelitirmenin gayreti içerisinde olacam.

Yerinden söz alan CHP Grup Bakanvekili Engin Altay ise Yldrma hayrl olsun dileklerini ileterek, Yllardr hizmet ettiiniz, önemli görevler üstlendiiniz, TBMMnin u anda birinci partisi olan AK Partinin mensubu olmakla birlikte, oradan çkmakla birlikte, sizin üstlendiiniz görevi AK Partinin Meclis Bakan olarak deil de hepimizin Meclis Bakan olarak ifa etmeniz arzumuz, temennimiz ve umudumuzdur. ifadesini kulland.

Yeni dönemde münakaadan çok müzakere imkan bulmak istediklerini dile getiren Altay, CHPnin yapc, uyarc, samimi, ancak etkili muhalefet yapacan söyledi.

Ana Sayfaya Git