"TBMM hak ve özgürlüklerin daha da arttırılmasına gayret edecek"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "TBMM yeni dönemde yapacağı çalışmalarla yürütmenin elini rahatlatacak yasal düzenlemelerin yanı sıra demokrasimizin daha da geliştirilmesi, hak ve özgürlüklerin daha da arttırılması yönünde gayret edecek"

Haberler 19.07.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclisimiz hala çalmaya devam ediyor. Önünde iki kanun teklifi var. Bildiiniz gibi olaanüstü hal sona erdi. Olaanüstü hal sona erince gerek FETÖyle gerekse terörle mücadele konusunda bir boluk olumamas için baz düzenlemeler yaplyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bakan Binali Yldrm, TBMM yeni dönemde yapaca çalmalarla yürütmenin elini rahatlatacak yasal düzenlemelerin yan sra demokrasimizin daha da gelitirilmesi, hak ve özgürlüklerin daha da arttrlmas yönünde gayret edecek. dedi.

TBMM Bakan Yldrm, programlar kapsamnda geldii Erzincanda Vali Ali Arslanta makamnda ziyaret etti.

Burada basn mensuplarnn sorularn cevaplayan Yldrm, Hayat devam ediyor. Yani iki ay önce baka bir konumdaydk bugün baka bir konumdayz. Konumumuz, sfatmz ne olursa olsun ülkemiz için milletimiz için elimizden geldiince tüm gücümüzle çalmaya devam edeceiz. Deien sistemle oluan yeni Mecliste bakan olarak görev yapmay ben bir onur, bir eref olarak görüyorum. diye konutu.

Az münakaa, çok müzakere yöntemini belirleyerek sürdüreceiz

Yldrm, TBMM tatile girmeden iki kanun teklifini yasalatrmay planladklarn bildirerek, öyle devam etti:

TBMM yeni dönemde yapaca çalmalarla yürütmenin elini rahatlatacak yasal düzenlemelerin yan sra demokrasimizin daha da gelitirilmesi, hak ve özgürlüklerin daha da arttrlmas yönünde gayret edecek. Denge denetleme ve yasal faaliyetlerini uzlama kültürünü gelitirerek az münakaa, çok müzakere yöntemini belirleyerek sürdüreceiz. Meclisimiz hala çalmaya devam ediyor. Önünde iki kanun teklifi var. Birincisi önümüzdeki hafta ele alnacak. Bildiiniz gibi olaanüstü hal sona erdi. Olaanüstü hal sona erince gerek FETÖyle gerekse terörle mücadele konusunda bir boluk olumamas için baz düzenlemeler yaplyor.

Bu düzenlemelere ihtiyaç olduunu vurgulayan Yldrm, Dolaysyla o maddeler görüülecek. ki teklif de bugün verildi. Burada da bedelli askerlikle ilgili bir düzenleme söz konusu. Ayn zamanda salk çalanlarn ilgilendiren ve sporda iddetin önlenmesine yönelik yine güvenlik boyutu olan düzenlemeler yer alyor. nallah bunlar da Meclis tatile girmeden önce önümüzdeki hafta yasalatrma imkanmz olacak. ifadesini kulland.

Yldrm, daha sonra 3. Ordu Komutan Orgeneral smail Serdar Sava ve Erzincan Belediye Bakan Cemalettin Basoyu ziyaret ederek bir süre görütü.

Ana Sayfaya Git