TBMM'de bu hafta

Meclisin bu haftaki en önemli gündemini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e gerçekleştirdiği "Zeytin Dalı Harekatı" oluşturacak

Haberler 29.01.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir haftalk arann ardndan yasama çalmalarna tekrar balayacak Meclisin bu haftaki en önemli gündemini, Suriye/Afrine gerçekletirilen Zeytin Dal Harekat oluturacak.

Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, Türk Silahl Kuvvetlerinin Afrine gerçekletirdii Zeytin Dal Harekat hakknda, 30 Ocak Sal Günü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerini bilgilendirecek.

AK Parti, CHP, HDP ile MHP siyasi parti gruplar arasnda uzlama olmas halinde, 31 Ocak çaramba ile 1 ubat Perembe günleri, TBMM Genel Kurulu gündemi srasnda bekleyen, Olaanüstü Hal Kapsamnda Baz Düzenlemeler Yaplmas Hakknda Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) Genel Kurulda görüülmesi bekleniyor.

MECLSTEK GÜNDEM

KHKlarn görüülmemesi halinde, baz uluslararas anlama ve sözlemelerin onaylanmasna ilikin tasarlar ele alnacak.

Dileri Komisyonunun 31 Ocak günü gerçekletirecei toplantda, Dileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl bürokratlar, KKTC ile imzalanan enerji alannda ibirliine ilikin anlama kapsamnda komisyon üyelerine brifing verilecek.

Komisyonda; Türkiye ile Gürcistan Arasnda Yatrmlarn Karlkl Teviki ve Korunmasna likin Anlamann Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Tasars, Türkiye ile Moldova Arasnda Yatrmlarn Karlkl Teviki ve Korunmasna likin Anlamann Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Tasars, Türkiye ile Somali Arasnda Elektrik Alannda birliine likin Anlamann Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Tasars ile Türkiye ile KKTC Arasnda Enerji Alannda birliine likin Anlamann Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Tasars görüülecek.

AK Parti, CHP, HDP ve MHPnin grup toplantlar yaplacak. AK Parti Grup toplantsnda bu hafta milletvekillerine, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan hitap edecek.

Ana Sayfaya Git