TBMM'de bu hafta

Meclis, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi için mesai yapacak

Haberler 12.04.2021 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde, ekonomiye ilikin düzenlemeler içeren Amme Alacaklarnn Tahsil Usulü Hakknda Kanun ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi görüülecek.

TBMM Genel Kurulunda, 13 Nisan Sal günü, ekonomiye ilikin düzenlemeler içeren kanun teklifinin görümelerine balanacak.

Düzenlemeye göre, Amme Alacaklarnn Tahsil Usulü Hakknda Kanuna tabi kamu kurum ve kurulular, menkul ve gayrimenkul mallar, elektronik ortamda açk artrmayla satabilecek.

Artrmaya itirak edeceklerden, menkul mala biçilen deerin yüzde 5i nispetinde para, teminat olarak alnacak.

Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren i yerlerinde, 2021 yl mart aynda hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrlan çalanlardan halihazrda uygulanmakta olan nakdi ücret desteinden faydalanmayanlara, 2021 yl nisan ve mays aylarna ilikin olarak, ücretsiz izne ayrldklar dönem için, günlük 50 lira ödeme yaplacak. Halihazrda nakdi ücret destei alan kiiler için de destek tutar 50 liraya çkarlacak.

Kurumlar vergisi 2021de yüzde 25, 2022de yüzde 23 orannda uygulanacak. Tarmsal kredi borçlar yaplandrlacak.

- Komisyonlar

TBMM Küresel klim Deiiklii Aratrma Komisyonu, sal ve çaramba günü toplanacak. Komisyonun sal günkü toplantsnda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardmcs Alparslan Bayraktar, Salk Bakan Yardmcs Tolga Tolunay ile Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs Ömer Fatih Sayan sunum yapacak.

Komisyonun çaramba günkü toplantsnda ise Tarm ve Orman Bakan Yardmcs Akif Özkald, çölleme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Ta, Doa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdür Yardmcs Mustafa Bulut ile Orman Mühendisleri Odas Genel Bakan Hasan Türkylmaz sunum gerçekletirecek.

TBMM Dilekçe Komisyonu ile nsan Haklarn nceleme Karma Alt Komisyonu, çaramba günü toplanacak. Komisyon, Kamu Denetçilii Kurumunun (KDK) verdii tavsiye kararlarna uymayan/uyamayan ya da KDKnin istedii bilgi ve belge taleplerine olumlu yaklamayan kurum temsilcileri ile KDKnin verdii tavsiye kararlarna uyum oran yüksek olan kurum temsilcilerini dinleyecek.

Bu arada siyasi partilerin haftalk olaan grup toplantlar da yaplacak.

Ana Sayfaya Git