TBMM'de bu hafta

Meclis, yaklaşık üç haftalık aranın ardından yasama çalışmalarına 18 Mayıs Salı günü yeniden başlayacak.

Haberler 17.05.2021 - 01:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM - Meclis, yaklak üç haftalk arann ardndan yasama çalmalarna önemli konular ele alaca youn gündemle yeniden balayacak.

TBMM Genel Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamnda alnan tam kapanma kararndan sonra 29 Nisanda verdii aray tamamlayarak, 18 Mays Sal günü toplanacak.

Genel Kurulda, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görümeleri yarn gerçekletirilecek Sigortaclk ile Dier Baz Alanlara likin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi ele alnacak.

AK Parti milletvekillerinin hazrlad kanun teklifine göre, ebeveynler, 18 yan tamamlamam çocuklar adna Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) birikim yapabilecek.

Mikro ve küçük ölçekli iletmeler, likidite skntsn karlamak ve istihdam desteklemek için ilave olarak istihdam ettikleri sigortallar için ödemeleri gereken sigorta primlerini, 30 Haziran 2022ye kadar kullandklar kredi faizi veya kar pay bakiyesinden düürebilecek.

braz süresinin son günü 30 Nisan 2021 ile 31 Mays 2021 tarihleri arasna isabet eden veya ibraz süresi bu tarihler arasnda balayan çeklerin ibraz süresi, 31 Mays 2021e kadar duracak.

Hakimler ve Savclar Kuruluna (HSK) üye seçimi, TBMMnin en önemli gündemlerinden olacak. Meclis, 7 Hazirana kadar HSKnin 7 üyesini seçecek.

TBMM Bayndrlk, mar, Ulatrma ve Turizm Komisyonunda, 6 Nisanda kabul edilen Turizmi Tevik Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifinin de Genel Kurul gündemine gelmesi bekleniyor.

- Komisyonlarn gündemi

TBMM Adalet Komisyonunda, konkordato kurumunun daha ilevsel hale getirilmesi, iflas tasfiyesinin daha etkin ekilde yürütülebilmesi, iflas idare memurlarnn niteliklerinin artrlmas ve bunlara yönelik atama, eitim ve denetim sistemi getirilmesini de içeren cra ve flas Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi görüülecek.

TBMM Küresel klim Deiiklii Aratrma Komisyonu, sal ve perembe günü toplanacak. Komisyon, sal günkü toplantsnda Devlet Su leri Genel Müdür Vekili Kaya Yldz, Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen ve stanbul Teknik Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. smail Koyuncuyu dinleyecek.

Komisyonun perembe günkü toplantsnda ise Ankara Üniversitesi öretim üyeleri Prof. Dr. hsan çiçek, Prof. Dr. Mehmet Somuncu, Prof. Dr. lkay Dellal ile Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Levent Aydn konuacak.

TBMM Kadna Yönelik iddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Aratrma Komisyonu, sal günü toplanacak. Komisyonda, Türkiye nsan Haklar ve Eitlik Kurumu ile Diyanet leri Bakanl yetkilileri sunum yapacak.

Bu arada TBMMde siyasi partilerin haftalk düzenledikleri grup toplantlar da gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git