TBMM'de bu hafta

Türk askerinin Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Genel Kurulda görüşülecek

Haberler 18.10.2021 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis, bu hafta Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti tezkeresi ile kooperatiflere yeni düzenlemeler getiren kanun teklifi için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, sal günü Türk Silahl Kuvvetlerinin, Birlemi Milletlerin (BM), Mali ve Orta Afrika Cumhuriyetinde icra ettii harekat ve misyonlara katlmna ilikin verilen yetkinin, bir yl daha uzatlmasyla ilgili Cumhurbakanl tezkeresi görüülecek.

Genel Kurulda, ayn gün Türkiye ile Uluslararas Kriminal Polis Tekilat-Interpol Arasnda 2021 Ylnda stanbulda Düzenlenecek 89uncu Genel Kurul Oturumu ve cra Komitesi Toplantlar çin mtiyazlar ve Muafiyetlere likin Anlamann Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Teklifi ile Türkiye ve Katar Arasnda Büyük çapl Organizasyonlarn Yerine Getirilmesinde Birlii Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Teklifi de ele alnacak.

AK Parti milletvekillerince hazrlanan Kooperatifler Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi, çaramba günü Genel Kurul gündemine gelecek.

Kanun teklifi ile Ticaret Bakanl, tüm kooperatif ve üst kurulularnn, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda eritii ve merkezi veri tabannn yönetildii Kooperatif Bilgi Sistemi kuracak. Bakanlkça baz kstaslar dikkate alnarak belirlenen kooperatif ve üst kurulular, d denetime tabi olacak.

Ortaklk bavurusu yapldktan sonra kooperatif yönetim kurulu, bavuruyu bir ay içinde sonuçlandrlacak ve bavuru sahibine bildirecek.

Yönetim kurulu yllk faaliyet raporu, gelir gider fark hesaplar, bilanço ve denetçi raporlar, ortaklar tarafndan elektronik ortamda da incelenebilecek.

Ortaklarnn çounluu kadnlardan ve engellilerden oluan kooperatifler ile kadn emeinin deerlendirilmesi amacyla kurulanlarn tescil ve ilana tabi ilemlerinden ücret alnmayacak, ilana tabi olanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ücretsiz yaymlanacak.

KOMSYONLARIN GÜNDEM

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, 20 Ekim çaramba günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2022 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin sunumunu yapacak.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, çaramba günü toplanacak. Komisyonda, ihracata yönelik yatrm ve üretimin tevik edilmesini içeren Türkiye hracatçlar Meclisi ile hracatç Birliklerinin Kurulu ve Görevleri Hakknda Kanun ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi görüülecek.

Kanun teklifi ile hracat Gelitirme Aye, hracatç Birliklerince gerekli sermaye katks salanacak. Türkiye hracat Kredi Bankas, kamu bankalarna halihazrda tannan istisna ve muafiyetlere sahip olacak.

lk kez faaliyete geçecek serbest bölgelerde, ileticilerin serbest bölgelerin iletilmesi ile ilgili faaliyetlerden elde ettikleri kazançlar, 30 yl geçmemek ve Ticaret Bakanlnca kendilerine verilecek ilk faaliyet ruhsatnda belirtilen süre ile snrl olmak üzere gelir veya kurumlar vergisinden müstesna olacak.

TBMM Dileri Komisyonu Bakan Akif çaatay Klç, yarn Azerbaycan Milli Meclisi Dileri ve Parlamentolararas likiler Komitesi ile Gürcistan Parlamentosu D likiler Komitesi heyetleriyle bir araya gelecek. Sal günü Mecliste Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Parlamentolar Dileri Komisyonlar Ortak Toplants gerçekletirilecek.

TBMM Güvenlik ve stihbarat Komisyonunun, çaramba günkü basna kapal toplantsnda, Milli stihbarat Tekilat Bakanlnca sunum yaplacak.

Bu arada TBMMde siyasi partilerin haftalk düzenledikleri grup toplantlar da gerçekletirilecek.

AK Partinin TBMM Grup Toplants, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann Nijerya program nedeniyle yaplmayacak.

Ana Sayfaya Git