TBMM'de 'HDP' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül arasında 'HDP' tartışması yaşandı.

Haberler 11.12.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, Tarm ve Orman Bakanl, Adalet Bakanl ve Milli Savunma Bakanlnn 2022 yl bütçelerini görümek üzere topland. Görümeler srasnda CHP ile MHP milletvekilleri arasnda HDP üzerinden tartma çkt. CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, HDP ile didimeyi brakn. Hükumetinize söyleyin adam gibi mücadele etsin. HDPyi terörize ederek falan Türkiye terörle mücadele etmi olmaz dedi. MHP Grup Bakan Vekili Levent Bülbül ise HDP ile müzakere edelim gibi bir cümle kuruyor dedi. Bunun üzerine Altay, HDP ile siz de müzakere ediyorsunuz Sayn Bülbül, ne alakas var? PKK ile etkin mücadele edin diyorum. HDP ile ne alakas var? ifadelerini kulland. MHPli Bülbül ise, HDPyi savunmak sana m dütü? diye cevap verdi.

Altayn, Benim söylediim nettir; PKK alçak terör örgütüdür, amansz mücadele etmek zorundadr demesi üzerine Bülbül, HDPnin PKK ile yaknl diye sordu. Altay, Bana ne kardeim beni ilgilendirmez. HDP ile Meclis Bakannn karsnda ceketini ilikleyip ayaa kalkp söz istemeyeceksin madem teröristlerse. Ne alakas var? derken, Bülbül, Bizim vicdanlarmz unu kabul etmiyor; PKKy lanetlerken, bunu söyleyen, dostluk edenlere kar da ayn duruta olmaldr. Himaye eder gibi HDPyle didimek yerine una bakn demek, bunu kabul etmemiz mümkün deildir ifadelerini kulland. Altay ise, Levent senin bugün ekerin yüksek. AK Partinin içinde FETÖ ile ilgili irtibatllar var; AK Parti teröristtir diyemem, yanl olur. HDP içinde de olabilir. Partinin kurumsal olarak terörist ilan edilmesi doru deil dedi. AK Parti Grup Bakan Vekili Emin Akbaolu da Altayn bu sözlerine tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git