TBMM'de, HDP'li Gergerlioğlu'nun sözleri tartışmaya neden oldu

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri tartışmaya neden oldu.

Haberler 18.03.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, Meclis Bakanvekili Haydar Akar bakanlnda topland. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliolu, gündem d söz ald. 17 Mart 2021 tarihinde milletvekilliinin düürülmesiyle ilgili ilgili konuan Gergerliolu, süreç içerisinde yaananlarla ilgili öyle konutu:

Sayn entopa buradan hatrlatyorum. Vekillerin bagajlarn aratacana masandaki Anayasa kitapçna baksaydn, o Anayasa kitapçna. Ben kendime söz vermitim, bu hukuksuzluk bitecek ve milletvekili olarak döneceim Meclise, Baka türlü bu Meclise girmeyeceim diye kendime söz vermitim. Ne araba bagaj?

MECLSTE GERGNLK

Gergerliolu, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliye ilikin ise Anayasa Mahkemesi HDPyi kapatmal eklindeki tweetleri nedeniyle tepki gösterdi. Gergerliolunun sözleri, AK Parti ve MHPli milletvekillerinin tepkisini çekti.

MHP Grup Bakanvekili Muhammed Levent Bülbül, bu tür ifadelerin Meclise zarar verdiini belirterek, Bu tür ifadeler, TBMMde kullanld zaman, bunun nasl neticeler douraca, nasl tartmalara yol açaca, konuan kii tarafndan mutlaka bilinir, öngörülür. Dolaysyla, tweet üzerinden hiçbir talimat verilmeyecei gibi Twitter üzerinden bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da bütün siyasi partiler siyasi deerlendirmelerini, görülerini paylar dedi.

HDP Grup Bakanvekili Meral Dani Betan da tartmaya dahil olmasnn ardndan, Genel Kurulda ksa süreli karlkl laf atmalar yaand. Tartma, oturuma ara verilmesiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git