'Tek tip askerlik' Meclis'e sunulacak

TBMM'de bu hafta Kapadokya ve turizm teşvik kanun teklifleri Genel Kurul'da, 20 maddelik ekonomik paket ise Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Bedelli askerliği sürekli hale getiren 'tek tip askerlik' yasa değişikliği teklifi de TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Haberler 20.05.2019 - 02:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanlnca hazrlanan, AK Parti grubunun son eklini verdii tek tip askerlik sistemi, bu hafta TBMM Bakanlna sunulacak. 1111 sayl Askerlik Kanununda deiiklik öngören teklif, bedelli askerlii sürekli hale getiriyor. Bedelli ücretinin 31 bin TL olarak belirlendii teklife göre, uygulamadan bakaya ve asker kaçaklar yararlanamayacak. Yükümlüler erteleme süreleri içinde bedelli hakkn kullanabilecek. Askerlik süresinin 6 ay olarak düzenlendii teklifte uzun dönem askerlik ise 12 ay öngörüldü. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, 21 Mays Sal günü, düzenlemenin detaylarn AK Parti Grup Toplantsnda açklamas bekleniyor. Ayn gün ise teklifin TBMM Bakanlna sunulmas planlanyor.

KAPADOKYA VE TURZM TEVK YASALARI GENEL KURULDA

TBMM Genel Kurulunda sal günü görümeleri yarm kalan, Kapadokya Alan Bakanlnn kurulmasn öngören teklifin görümelerine devam edilecek. Düzenlemenin, ayn gün yasalamas planlanyor. Genel Kurulda çaramba günü ise komisyonda kabul edilen, turizm potansiyelini artrmak ve yatrmcnn bürokrasiden kaynaklanan sorunlarnn önünü açmak için hazrlanan Turizm Tevik Kanununda deiiklik öngören teklifin görümelerine balanacak. Teklifin, bu hafta Genel Kurulda görüülerek, yasalamas bekleniyor.

EKONOMK PAKET, KOMSYON GÜNDEMNE ALINACAK

AK Partili milletvekillerince TBMM Bakanlna sunulan ve çeitli kanunlarda deiiklik öngören 20 maddelik ekonomik paketin ise bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüülmesi bekleniyor. 15 Temmuz ehitler Köprüsünden hatal geçilerin affn öngören teklif ile hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çkarlmas düzenleniyor. Teklif ile ayrca stanbul Galata Üniversitesi adnda yeni üniversite kuruluyor. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK) personelinin disiplin hükümlerine ilikin deiiklik de öngörülüyor.

çaramba günü ayrca TBMM nsan Haklarn nceleme Alt Komisyonunca tamamlanan Sincan Ceza nfaz Kurumlar inceleme raporu açklanacak. TBMMde sal günü ise AK Parti, CHP, MHP, Y Parti ve HDP gruplar toplanacak. Parti genel bakanlar, grup toplantlarnda gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunacak.

ENTOPTAN FTAR

TBMM Bakan Mustafa entop, 21 Mays Sal günü tüm partilere mensup eski ve yeni milletvekilleri için iftar verecek. Meclisteki iftara; Cumhurbakan Erdoan, eski Meclis bakanlar, Diyanet leri Bakan Ali Erba, bakanlar, kuvvet komutanlar davet edildi. Mevcut milletvekillerinin yan sra iftara 3 bin kii davet edildi.

Ana Sayfaya Git