Tekin'den kürdistan hatırlatması!

Tekin, Erdoğan'ın 2013 yılındaki "Osmanlı’ya baktığımız zaman Lazistan, Kürdistan Eyaleti var" sözlerini hatırlattı.

Haberler 25.02.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP stanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? sözlerine geçmite yapt açklamalar hatrlatarak yant verdi.

Cumhurbakan ve AKP Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin dünkü Kayseride düzenledii mitingde, HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin Kürdistanda kazanacaz açklamasn hatrlatarak Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? Peki bu Bay Kemal bu açklamay yapanlarla nasl oluyor da beraber gidiyor? Bu Y Parti nasl oluyor da bu ülkeyi bölmek isteyenlerle beraber yürüyor? dedi.

TEKNDEN HATIRLATMA

CHP stanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Erdoann bu sözlerine sosyal medya hesab Twitterda yant verdi. CHPli Tekin, Erdoann Babakan olduu 2013 ylnda, Kanal D ve CNN TÜRK ortak yaynndaki Bunlar, tarihi filan bilmiyorlar. Bunlarn tarih bilinci yok. imdi cumhuriyete sava açmak derken, bir defa dünyaya öyle bir bakalm. Dünyada gelimi güçlü ülkelere bakarsanz, bunlarn hiçbirinde eyalet korkusu diye, eyalet endiesi diye bir ey yoktur. Tam aksine eyalet yaplanmalar o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalknmay getirir ve demokraside özellikle siyasi rekabeti getirir. Bu, güçlenme alametidir. Gelelim bizim kendi tarihimize. Osmanlya baktmz zaman, o güçlü Osmanlda mesela çok daha enteresan Lazistan eyaleti var, Kürdistan Eyaleti var. niyoruz güneye yine ayn ekilde eyalet sistemleri var. Niye Osmanl güçlü ve oralarda hiç çekinmeden rahatlkla bunlar vermi. imdi ben MHPye endieyle bakyorum. Haydi CHPyi bu konuda farkl düünürüm de. Ama MHP bir taraftan Osmanlnn devamyz diyecek veya Osmanlyz diyecek. Öbür taraftan Osmanlnn bu devlet yapsndaki yaklam tarzn görmezlikten gelecek sözleri ile Diyarbakr mitingindeki Kürt kardeim, Türk kardeim, Zaza kardeim, bu cumhuriyet senin cumhuriyetindir, artk bu ülkede asimilasyon olmayacak açklamalarn hatrlatarak Prompter deiince Erdoan da deiir dedi.

Ana Sayfaya Git