Teklife hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni anayasa için şartlar gayet uygun. Her kesimle istişareleri yaparak bir anayasa metni ortaya çıkartmalıyız. Gelin hep birlikte tekliflerimizi yıl içinde hazırlayalım ve tartışmaya başlayalım” dedi. Erdoğan, esnaf başta olmak üzere her vatandaşın sıkıntısını bildiklerini belirterek, “Bizim şu anda hazinemiz hamdolsun tamamen esnafımızın, milletimizin emrindedir. Bay Kemal bunları takip edemiyorsa ben ne yapayım? Biz kasamızdan çıkanı biliyoruz” diye konuştu. Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bakanların atanarak göreve gelmesine yönelik eleştirilerine karşı da “Evet, CHP'deki gibi kasetle gelip kasetle gitmiyor” yanıtını verdi.

Haberler 11.02.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, AK PART grup konumasnda önce CHPli sonra AK Partili belediyelerden görüntüleri izletti. CHP belediyeleriyle ilgili 1990l yllardan kalma ikayetleri ve yeni yaknmalar izletirken gülümseyen Erdoan, görüntülerin ardndan vekillerden alk gelmesi üzerine CHPyi alklamyorsunuz deil mi dedi.

PENCEREY KAPATIR MISINIZ?

Erdoannn, konumas srasnda görevlilere seslenerek u pencereyi kapatr msnz? talimatn vermesi dikkat çekti. Erdoann grup konumasndan öne çkanlar öyle:

MECLS YEN VE TARH BR GÖREV BEKLYOR: Ülke ve millet olarak böyle bir Meclise sahip olmakla ne kadar övünsek azdr. Meclisi yeni ve tarihi bir görev daha bekliyor. Reformun çatsn oluturan yeni anayasa teklifimizi milletimizle paylatk. MHPnin de teklife olumlu bakmas ile Türkiye tarihinde ilk defa sivil bir anayasa hazrlama ve gerçek bir özgürlük ortamnda milletin takdirine sunma ansna sahip olmutur. Uzun süreli iktidar dönemleri bile skntlar çözmeye yetmemitir. Vesayet kurumlarnn ve medyann küstah meydan okumalarna kadar nice demokrasi ayplaryla kar karya kalmtr. Cumhuriyet mitingleri gösterileriyle, kendini milletin üstünde gören nice kibir abidesinin saldrlarna ahit olduk. Türkiye, son 7-8 ylda, snrlarnn içinden ve dndan saysz yeni igal giriimi ile kar karya kald. Terörün, teröristin, sinsiliin her türlüsünü yaadk. Bu ihanetlerin hepsi, aziz milletimizin sinesine çarparak paramparça oldu. Dier yandan sürekli sorun üreten yönetim sistemimizi de rehabilite etmek için çaltk. Sonunda Cumhur ttifak olarak ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuturmay baardk.

YEN ANAYASA çN ARTLAR UYGUN:

Yaknda kamuoyu ile paylaacamz insan haklar eylem plan hazrlklarnda da bunu gördük. Meclisteki pek çok çalmada da bu gerçek karmza çkt. Her admda meselenin eklektik yöntemlerle çözülemeyecei gerçei ile karlatk. Yeni bir anayasa çalmas balatmtk, tüm partilerden eit üye ile bir komisyon kurarak yeni anayasa için ilk adm atmtk. Bu samimi admmz, CHPnin ii sürekli yokua sürmesi ve masay devirmesi ile akamete uramt. Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçi aamasnda tekrar bunu gündeme aldk, ancak iklimin buna uygun olmadn gördüümüz için konuyu dile getirmedik. Bugün uluslararas alanda özgürce irade ortaya koymu bir Türkiye var. Yeni anayasa için artlar gayet uygun.

BAHçELY MEMNUNYETLE KARILADIM:

Anayasalarn toplumun kahir ekseriyetinin desteini almas gerekir. Tercihimiz tüm partilerimizin bu sürecin içinde yer almasdr. Hatta bu öyle bir metin olsun ki Türkiyenin 150., 200. yllar kutlanrken, bu çalma tarihi dönüm noktalarndan biri olarak gösterilsin. Öyle bir metin olsun ki anayasa hukuku literatüründe tüm dünyada örnek gösterilsin. Sayn Bahçelinin ortaya koyduu çerçeveyi memnuniyetle karladm. Bu konuda Cumhur ttifak olarak tam bir anlay biçimindeyiz.

ÜNVERSTELERE VE MEDYAYA ANAYASA çARISI:

nsan haklar eylem planmzda yeni anayasa meselesi ile ilgili de özet bir çerçeve ortaya koyacaz. Buradan akademisyenlerimize, üniversitelerimize, medya kurulularmza çarda bulunmak istiyorum: Gelin hep birlikte tekliflerimizi yl içinde hazrlayalm ve tartmaya balayalm. Vizyoner bir bak ile bunlar milletimizle paylaalm. Milletimizin önüne en kapsayc, ufku geni metni koyalm. Cumhuriyetimizin 100. yln yeni sivil bir anayasa ile karlayalm. Biz, Cumhur ttifak olarak çalmalara en yapc katky sunmakta kararlyz. Nihai karar elbette milletimizin olacaktr. imdiden hayrl olmasn diliyorum.

HEPTEN CAHL:

CHP Genel Bakan kendi belediyesinin Hazineden daha kolay borçlandn anlatyor. Kendi bütçesinin 2 buçuk kat borçlu olarak böyle bir borçlanma hakkna sahip deil. Belediye bu finansman izin ald dönemde gerçekletiremedii için u anda böyle bir borçlanma iznine sahip deil. zni olmad için u veya bu oranla kredi kullanm söz konusu deildir. Proje ve bütçe finansman birbiriyle mukayese yaplamaz. Hazinenin altyap finansman için salad finansmann kendi bulduklar krediden daha uygun olduunu da bilmiyor, hepten cahil. Klçdarolu unu iyi bil; Hazine ve Maliye Bakanl izin vermedikçe hiçbir belediye dardan borç alamaz.

çÖP, çAMUR, çUKUR:

Maalesef bu kötü manzaralarn bazlar, son dönemde stanbulda yeniden hortlamaya, zmirde ve CHPli belediyelerin ibanda bulunduu baka ehirlerde skça görülmeye baland. CHP belediyeciliinin çöp, çamur, çukur olduunu görelim. Bu ülkede kimin hizmet, eser siyaseti yapt, kimin de istismar siyaseti yapt bir kez daha yan beyan ortaya çkmtr.

EVET CHPDEK GB KASETLE GELMYOR:

Evet, CHPdeki gibi kasetle gelip kasetle gitmiyor. Utanmadan arlanmadan bu ülke için ne yaptnz da biz kar çktk diyor. çkan her kanunu kararnameyi yargya tayan bunlar deil miydi? Mecliste arbede çkaranlar bunlar deil miydi?

CHP KUVAYI MLLYE CHPS MDR:

Kendi partisi içindeki taciz, tecavüz, hrszlk, arszlk ilerinin üzerini kapatmaktan, milletin derdine derman olacak konularla ilgilenmeye frsat bulamayanlar, bunun hesabn elbette sandkta verecektir. CHP içindeki saduyu sahibi, ülkesini ve milletini seven kardelerimin vicdanna seslenmek istiyorum: Terör örgütleriyle ve onlarn yandalaryla iç içe geçmi u andaki CHP, Kuvay Milliye CHPsi midir? Hayr. Akl erdii günden beri bu partiye hizmet etmi kiileri dahi isyan ettirecek istikamet sapmasna uram olan u andaki CHP, siyasetin nice önemli isimlerinin CHPsi mi? Millet tarafndan seçilen vekillerini siyasi mühendislik hesaplar uruna adeta pazara çkartan, kar çkanlar kap dar eden u anki CHP, yllarca parti içi demokrasisiyle övünenlerin CHPsi mi? CHPnin bandaki zat, siyaset ad altnda yüzsüz ve onursuz bir yöntemi srarla partisine ve ülkeye dayatyor. Yalanla mutlu olan, iftirayla beslenen, yüzü kzarmayan, vicdan szlamayan, siyasi ahlaktan nasipsiz karikatür bir tiple, bir adamcazla kar karyayz.

CHPDEN AYRILANLARI DKKATLE DNLYORUZ:

Esasen biz hiçbir partinin iç ilerine karmayz. Kendimizinkine de karlmasn istemeyiz. Geçmite vekil ödünç verme sistemiyle siyaseti zehirleyen CHP maalesef bu ülkeyi ve ilkelerimizi yerle bir etmitir. Kiralk vekil vereceksin, dier parti P o da kiralk vekil verecek. Sonra da geri istiyorum diyecek. Böyle demokrasi olur mu? Son günlerde bu partiden ayrlanlarn hem eski partilerine hem de bize yönelik eletirilerini dikkatle dinliyoruz. çinde katldklarmz da var katlmadklarmz da. tüm bu gelimelerin düüm noktas 2023 seçimleri olacaktr.

MART SONU BÜYÜK KONGRE:

Artk kongrelerimiz büyük oranda bitti, bitiyor. nallah martn sonu gibi büyük kongremizi yapacaz

MçOTAKSE HADDN BL ve çILGIN TÜRKLER TANI MESAJI:

Referanduma gittik, Türk taraf olarak soydalarmz yüzde 75 Evet dedi, Rumlar ise yüzde 65 Hayr dediler. Bütün bunlara ramen Güney Kbrs ABye alnd, Kuzey Kbrs alnmad. stikafi toplantlar geçen hafta stanbulda balad. imdi Miçotakis meydan okuyor. Biz seninle nasl bir araya gelelim. Haddinizi bileceksin. Bar aray varsa sen de bana meydan okuma, haddini bil. O zaman sen masay tekmeledin, masadan kaçtn. Bu ekilde gitmesi halinde de biz seninle masaya oturamayz. Kbrsta konuulabilecek tek konu iki devletli çözümdür. Geçmiinden gölgesinde kalmadan geçmiten ders çkararak adada barn hakim olaca gelecei böyle ina edebileceimizi inanyoruz. Aksi takdirde herkes iine bakacaktr.

Ana Sayfaya Git