TEKNOFEST'i istediler

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dost ve kardeş ülkelerden TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlemeleri için talepler aldıklarını belirterek, "Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha çok ülke var." dedi.

Haberler 06.09.2021 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Teknoloji Takm Vakf (T3 Vakf) Mütevelli Heyeti Bakan ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Bakan Selçuk Bayraktar, bu yl ilk defa düzenlenen Liseler Aras Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarlar kapsamnda lise örencilerinin yapt araçlar inceleyerek, örencilere baar diledi. Bayraktar, örencilerle fotoraf çektirdi

TEKNOFESTi 4 yldr düzenlediklerini ve 35 farkl alanda yarmalar yaptklarn aktaran Bayraktar, Bu yarmalar gelecein trendi teknolojilere gençlerimizi hazrlamak için yaplyor. Dünyada yükselen teknoloji trendlerinde bizim de markalarmz olsun, bu teknolojileri onlar gelitirsin, sadece tüketimde deil, aratrp, gelitirip, üreten tarafta olsunlar diye düzenleniyor. ifadelerini kulland.

Bu yarmalara ilk yl 20 bin örencinin bavurduunu hatrlatan Bayraktar, ikinci yl bunun 50 bine, üçüncü yl 100 bine ve bu yl ise 200 bine yükseldiini söyledi.

Dünyada robotik, yapay zeka veya farkl teknik ve bilimsel alanlarda bu tarz yarmalarn yapldna dikkati çeken Bayraktar, öyle konutu:

2019da 1 milyon 720 bin katlmla dünyadaki en büyük havaclk festivali etkinliini gerçekletirdik. Bu, milletimizin adeta bu alanlarda yitik sevdasna sarlr gibi sarlmasnn göstergesi. 20li yalarmzda tam tersi bir anlay vard, asla bu alanlarda var olamayacamz düünürdük. imdi dönüümün çok hzl olduu zamanlarda yayoruz. Dolaysyla doru bak açsyla Biz yaparz, yaptk m da en iyisini yaparz anlayyla ülkemizden bilim ve teknoloji alannda büyük eserler çkacana inanyoruz.

AçIK ARA DÜNYANIN EN BÜYÜÜ

Bayraktar, dost ve karde ülkelerden Bizim için TEKNOFEST düzenler misiniz? gibi taleplerin geldii bilgisini vererek, Bu ülkelerin banda Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha çok ülke var. dedi.

TEKNOFESTin artk açk ara dünyadaki en büyük teknoloji yarma platformu olduunu vurgulayan Bayraktar, daha yüksek bir katlm beklemediklerini ve bu seviyenin doymu bir seviye olduunu dile getirdi.

Bayraktar, buradaki çalmalarnn meyvelerini yava yava toplamaya baladklarn belirterek, unlar kaydetti:

Giriimler kuruldu ve bunlar faaliyet göstermeye balad. Bunun yannda bu kadar büyük bir bavuru, büyük bir farkndaln ve Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri dorultusunda bir paradigma dönüümünün göstergesi. Bu anlamda bizler ve düzenleyici 73 paydamz için en büyük manevi haz. Ben Türkiyeden 10 yl içinde onlarca farkl alanda dünyaya nispetle çok büyük giriimlerin çkacan düünüyorum. Türk beyinlerinin dünyann en büyük icatlarn Türkiyeden çkarabilmesi için gerekli ekosistemi ve o kültürel dönüümü hedefliyoruz. Ben bu dönüümün gerçekleeceini düünüyorum. 5-10 sene içinde de bunun net sonuçlarn göreceimize inanyorum.

Bayraktar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn döneminde ay Türk bilim insanlarnn bulduunu anmsatarak, bunun dünyada insan hayatna dokunan en büyük icatlardan biri olduunu söyledi.

Dünyada artk en büyük dönüüm rüzgarnn teknoloji üzerinden geldiine iaret eden Bayraktar, bu anlamda nitelikli insan sermayesinin önemine dikkati çekti.

Bayraktar, gençlerin gönlünde yatan aslan bulmas gerektiini ifade ederek, onlara yaptklar ite milletin ve toplumun menfaatini öncelemeleri ve hedefleri dorultusunda en iyi ekilde çalmalar tavsiyesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git