Temelli çark etti

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli 'Özeleştiri vermeyeceğiz' şeklindeki sözlerine sözde açıklık getirerek, "Özeleştiriyi halkımıza, yoldaşımıza ve yetkili kurullarımıza veririz" demesi dikkat çekti.

Haberler 17.08.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtan özeletiri verilmesi gerektii yönündeki açklamasna karlk vererek özeletiri vermeyeceiz diyen Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Sezai Temelli, geri adm att. Temelli, Eletiri ve özeletiri partimizin temel ilkelerindendir balkl yazl açklama yapt. Temellinin açklamas öyle:

Bir televizyon kanalnda yaptm konuma yanl anlalmalara sebebiyet vermitir. Özeletiri vermeyeceiz eklinde haberler paylalmtr. Söz konusu yaynda kastetmek istediim udur: Bizler özeletiriyi basn veya sosyal medya üzerinden deil, halkmza, yoldalarmza ve yetkili kurullarmza veririz. Nitekim özgürlük ve demokrasi mücadelemiz nihai zafere ulamad sürece halkmza kar her zaman mahcup ve özeletiri pozisyonunda olacaz.

ELETR POZSYONU

Eletiri ve özeletiri partimizin temel ilkelerinden biridir. Bizler özeletiriyi, bar getiremediimiz için evlatlar topraa düen annelere vereceiz. Sayn Öcalana uygulanan tecridi kramadmz için, zindandaki yoldalarmzn özgürlüünü salayamadmzdan dolay özeletiri borcumuz vardr. Faizmin kurumsallamasnn önüne geçemediimiz için tüm topluma kar özeletiri borcumuz bulunmaktadr. Ortak vatanmza bar ve özgürlüü getiremediimiz için halkmza kar özeletiri vermemiz gerektiinin farkndayz.

Eletiri ve özeletiri ilkemiz çerçevesinde seçim çalmalar hakknda siyasal deerlendirmeler; örgütlülük düzeyine ve çkan sonuçlara ilikin il raporlar deerlendirmeleri yaplmtr. Bu deerlendirmeler ekseninde eksik ve yetersiz kaldmz hususlara ilikin tartmalar yürütülmü ve 24 Haziran Seçimlerinin Genel Durum Raporu hazrlanmtr.

HALKIMIZA- YOLDALARIMIZA

Eksikliklerimizi görerek, ileriye dönük daha güçlü bir mücadeleyi esas alacamzn bütün halkmz, dostlarmz ve yoldalarmz tarafndan bilinmesini isteriz.

Dier taraftan Sayn Demirtan mektubunu deerlendirdik ve kendisiyle deerlendirmeye devam edeceiz. Bugüne kadar Sayn Demirta ile faizme kar omuz omuza birlikte mücadele verdik.

Biz eletiri ve özeletiri sayesinde yol alan bir partiyiz. Önceliimiz bata Sayn Demirta olmak üzere rehin tutulan tüm arkadalarmzn özgürlüünü salamaktr.

Sadece parlamentoda deil, asl geldiimiz yer olan sokak ve meydanlarda halkmz ile omuz omuza mücadele yürütmek asli vazifemizdir. Halkmzn yllarca büyük emek ve bedel ile yaratt deerlere ve özgürlük amentüsüne her daim bal kalacamz çok açktr.

Ana Sayfaya Git