Temelli: HDP olarak tüm kentlerde seçimlere gireceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 2014 yılındaki gibi ikili seçime girme uygulamasına başvurmayacaklarını söyledi.

Haberler 31.08.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Sezai Temelli, partisinin çalmalar ve yerel seçim hazrlklarna ilikin deerlendirmelerde bulundu. Yerel seçim çalmalarnn 24 Hazirann ardndan baladn belirten Temelli Kayymlar ile sadece belediyelere kayyum atanmad. Kayym politikas bir yönetme biçimine döndü ve yönetememe halini beraberinde getirdi dedi.

HDP olarak yerel seçimlere tüm kentlerde gireceklerini vurgulayan Temelli, 2014 ylndaki seçimlerdeki gibi ikili seçime girme uygulamasna bavurmayacaz. Yerel seçim hazrlklarna 24 Haziran seçimleri sonrasnda yaptmz toplantlar ile baladk. Bugünlerde ise çalmalarmz artrarak sürdürüyoruz dedi.

Yerel seçimleri sadece yerel seçim olarak görmüyoruz diyen Temelli, uzun soluklu mücadelelerinde seçimlerin sadece birer durak olduunu dile getirdi. Temelli, Bu ülkeyi kayym corafyasndan kurtarmak gibi bir hedefimiz var. Bu iktidar yerel yönetimler ile kuatmak ve yönetimi halka vermek gibi bir hedefimiz var. Baskc, otoriter Erdoan rejimine kar mücadeleyi yükseltmek en temel hedeflerimizden birisidir ve bu iki mücadeleyi birlikte yürütüyoruz diye konutu.

SEçMLER SONUN BALANGICI OLDU

ktidarn 24 Haziranda 7 puanlk bir düü yaadn ve bunun da dramatik bir düü olduunu ifade eden Temelli, Bu seçimler sonun balangc oldu, yerel seçimlerde ise bu sonu daha da yaknlatracaz. AKP gidecek ama bu mücadele ile olacak dedi.

HDPnin yerel seçime verdii öneme dikkat çeken Temelli, öyle devam etti: Yerel seçimlerde sadece belediye seçimleri vb. olarak görmüyoruz. Yerel yönetim anlaynn kabul bulmas ve baka bir yerel yönetim anlaynn olabileceini ve yerelden yönetimin kabulü olarak görüyoruz. Kayyumlar belediyeleri borç bataklna sürükledi. Yeniden belediyelerimizi aldmzda oluan borçlar kalem kalem inceleyeceiz. Var olan tüm yolsuzluklarn üzerine gideceiz. Hepsini tek tek aratracaz. Kayyumlar ile sadece belediyelere kayyum atanmad. Kayyum politikas bir yönetme biçimine döndü ve yönetememe halini beraberinde getirdi.

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Savatan beslenen bu iktidara dur demeliyiz diyerek stanbul ve Diyarbakrda yaplacak mitinglere katlm çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git