Temennimiz sorunların çözüme kavuşturulması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile yaptığı ortak basın toplantısında, "Latin Amerika ve Karaipler bölgesi ile ilişkilerimiz her geçen gün daha da gelişiyor, zenginleşiyor. Hiçbir ayrım yapmadan tüm Latin dostlarımızın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını arzu ediyoruz. Dış müdahalelerin de doğru olmadığını özellikle gerek diplomasimizin gerekse uluslararası politikamızın bir gerçeği olduğunu da ortaya koymakta fayda görüyorum. Halkın iradesinin üstünde bir güç olmadığına inanıyor dış müdahalelerin çoğu zaman sorunları daha da derinleştirdiğini düşünüyoruz. Temennimiz Venezuela'da son dönemde yaşanan sorunların suhuletle diyalog ve uzlaşmaya çözüme kavuşturulmasıdır. Türkiye bu süreçte gereken desteği vermeye hazırdır. Venezuela halkının içinde bulunduğu zorlu süreci bir an önce atlatmasını da temenni ediyorum" dedi.

Haberler 07.10.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Venezuela Devlet Bakan Nicolas Maduroyu Betepede resmi törenle karlad. Sonrasnda Cumhurbakan Erdoan ve Venezuela Devlet Bakan Maduro babaa görütü. Görümeden sonra düzenlenen ortak basn toplantsnda konuan Erdoan, görümenin verimli olduunu belirterek öyle konutu: Bir süredir müzakeresi devam eden 5 anlama imzaland.

Görümemizde özellikle enerji ve ticaret alanndaki ibirliimizi gelitirmek için atlabilecek admlar deerlendirdik. Tarm, madencilik, turizm, ulatrma, kalknma ibirlii, savunma sanayine yönelik neler yapabiliriz bu konular el alp görü alveriinde bulunduk.

THY UçULARININ DAHA ETKN HALE GETRLEBLMES çN BAZI TALEPLERM DE OLDU

THY Venezuela halkn yalnz brakmad. THY uçularnn daha etkin hale getirilebilmesi için deerli dostumdan baz taleplerim de oldu. Bu konuda önümüzdeki dönemde iki ülke arasnda bu konuda bir anlama imzalanmas için de müzakereler ayrca sürüyor. Bu ziyaret vesilesiyle Ankarada iki ülke iadamlarnn katlm ile bir i forumu ve ihraç ürünleri sergisi düzenlendiini de hatrlatmak isterim. Karakasta yakn zamanda Yunus Emre Kültür Merkezi açlmas konusunda sayn Bakan ile mutabk kaldk.

VENEZUELA DEER VERDMZ BR ORTAKTIR

Geçtiimiz yl dileri eski bakan Venezuelada bir Türk camisi ina edilmesi yönünde talepte bulundu. Bu konuyu sayn Bakan ile görüme frsatn bulduk. nallah Karakasta uygun bir arsa tahsisi yaplmas halinde ülkemizin geleneksel mimarisini yanstan güzel bir eser ina edeceiz. Sayn Maduro da gerekli destei vereceini ifade ettiler. Venezuela deer verdiimiz bir ortaktr. Bu sene Venezuelaya ilk büyük elçimizi atamamzn 60. Yl dönümü.

TÜRKYE BU SÜREçTE GEREKEN DESTE VERMEYE HAZIRDIR

Latin Amerika ve Karaipler bölgesi ile ilikilerimiz her geçen gün daha da geliiyor, zenginleiyor. Hiçbir ayrm yapmadan tüm Latin dostlarmzn bar, huzur ve esenlik içinde yaamasn arzu ediyoruz d müdahalelerin de doru olmadn özellikle gerek diplomasimizin gerekse uluslararas politikamzn bir gerçei olduunu da ortaya koymakta fayda görüyorum. Özellikle ticari olarak ilikilerimizi kazan kazan temelinde ilerletmek istiyoruz. Halkn iradesinin üstünde bir güç olmadna inanyor d müdahalelerin çou zaman sorunlar daha da derinletirdiini düünüyoruz. Temennimiz Venezuelada son dönemde yaanan sorunlarn suhuletle diyalog ve uzlamaya çözüme kavuturulmasdr. Türkiye bu süreçte gereken destei vermeye hazrdr. Önümüzdeki dönemde açacamz büyükelçiliklerimiz ile birlikte bölgedeki misyon saymz da 15e çkaracaz. Venezuela halknn içinde bulunduu zorlu süreci bir an önce atlatmasn da temenni ediyorum. En ksa sürede Venezuelay ziyaret etme hasreti içindeyim.

YEN BR ADIM DÖNEM OLACAK LKLERMZ AçISINDAN

Venezuela Devlet Bakan Nicolas Maduro yapt konumada, TBMM ziyaretine deinerek, Maalesef 15 Temmuzda oluan baz hasarlar gösterdiler. ehitleri andk hep birlikte. çok güzel bütüncül bir ibirlii haritas oluturduk. likilerimizi geniletmek, derinletirmek için yapacaz bunu. Yeni bir adm dönem olacak ilikilerimiz açsndan. 24 Aralkta siyasi diplomatik ilikilerimizin 60. Yln kutlayacaz. Siyasi diplomasi iliiklerimiz olaanüstü. Kültürel ve insani yaklamda çalmada biraz eksik kalmtk. çok önemli hayati bir adm attk diye konutu. Erdoan, konumalarn sonunda Dünya 5ten büyüktür dedi.

Ana Sayfaya Git