"Terör büyük oranda memleketimizin gündeminden çıktı"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Son 2 yıldır özellikle başbakanlığım döneminde bu şer odaklarına, bölücü teröre, FETÖ hain örgütüne ve DEAŞ terör örgütüne karşı amansız mücadele başlattık. Hamdolsun bugün artık terör büyük oranda memleketimizin, milletimizin gündeminden çıktı" "Memleketimizde kardeşliğimizi, birliğimizi bozmaya çalışan her türlü şer odaklarına ve teröristlere karşı yoğun bir mücadele veriyoruz" "Eğer biz ürkek davranırsak, korkak davranırsak terörün tamda istediğini yapmış oluruz. Terörü, teröristi bizim korkutmamız lazım. Terör milleti korkutamaz" "(Bayram tatilinde yolculuk yapan sürücüler) Yolların kralı yok, yolların kuralı var. Siz siz olun kurallara riayet edin, biz sizin sevdiklerinize ulaşmanızı istiyoruz"

Haberler 26.08.2018 - 12:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Bakan Binali Yldrm, Son 2 yldr özellikle babakanlm döneminde bu er odaklarna, bölücü teröre, FETÖ hain örgütüne ve DEA terör örgütüne kar amansz mücadele balattk. Hamdolsun bugün artk terör büyük oranda memleketimizin, milletimizin gündeminden çkt. dedi.

Binali Yldrm, Kurban Bayram tatilini geçirmek üzere geldii baba oca Erzincann Refahiye ilçesine bal Bakacak köyü sakinleriyle bulutu.

Burada hemehrilerine hitap eden Yldrm, birlik ve beraberliin önemine deinerek, Buralar bizim vatanmz, vatanmzn her köesi bizim için mukaddes. Bu topraklar bize kolay vatan olmad, her karndan ehitlerimizin kan var. Bu ay yldzl bayramz kolay bu hale gelmedi, rengini ehitlerimizin kanndan alyor, hilali bamszlmzn sembolü, yldz her bir ehidimizi temsil ediyor. Memleketimizde kardeliimizi, birliimizi bozmaya çalan her türlü er odaklarna ve teröristlere kar youn bir mücadele veriyoruz. diye konutu.

Sizin güvenliiniz, ülkenin güvenliidir

Yldrm, teröre kar özellikle son iki yldr youn mücadele verildiini vurgulayarak, Son 2 yldr özellikle babakanlm döneminde bu er odaklarna, bölücü teröre, FETÖ hain örgütüne ve DEA terör örgütüne kar amansz mücadele balattk. Hamdolsun bugün artk terör büyük oranda memleketimizin, milletimizin gündeminden çkt. Buralara artk bayramlarda, tatillerde rahatça geliyorsunuz. Amacmz bu topraklarn sadece ehirleri, ilçeleri deil köyleri, yaylalar, her tarafnn gece gündüz enlenmesi, vatandalarmzn, hemehrilerimizin buraya gelip, rahatça vakit geçirmesidir. Bunun için güvenlik güçlerimiz, jandarmamz, polisimiz, güvenlik korucularmz, muhtarlarmz, devletimiz büyük bir gayret gösteriyor. Hamdolsun. Sizin güvenliiniz, ülkenin güvenliidir. deerlendirmesinde bulundu.

Milletvekillii döneminde Refahiye ilçesine bal Mendeme çukuruna gitmek istediini belirten Yldrm, bandan geçen bir any paylat.

TBMM Bakan Binali Yldrm, Bundan 78 sene önce ben yine buralara geldim, o zaman milletvekiliydim. Erzincanda u Mendeme çukuru var oralara gideceim. Efendim dediler oralara gitmeyelim. Güvenlik sorunu var. Jandarma komutan Tehlikeli oraya gitmeyin efendim dedi. Peki kardeim benim gitmediim yere vatanda sen nasl gönderiyorsun dedim. Önce ben gideceim, vatandan da özgüveni artacak ona göre. Eer biz ürkek davranrsak, korkak davranrsak, terörün tam da istediini yapm oluruz. Terörü, teröristi bizim korkutmamz lazm. Terör milleti korkutamaz. diye konutu.

Vatana sahip çklmas gerektiine iaret eden Yldrm, Bu topraklarn sahibi, bu ay yldzl bayrak için yere düen ehit olan ecdadmzdr. Bu topraklar bize emanettir, bu emanete gözümüz gibi sahip çkacaz. dedi.

Yollarn kral yok, yollarn kural var

TBMM Bakan Yldrm, Erzincanda sabah saatlerinde iki otomobilin çarpmas sonucu 2 aileden 7 kiinin hayatn kaybettiini, 3 kiinin de yaraland trafik kazasnn meydana geldiini vurgulayarak, bayram tatili dönüünde sürücülerden trafik kurallarna uymalarn istedi.

Sürücüleri yorgun yola çkmamalar konusunda uyaran Yldrm, stanbula, Ankaraya, oraya buraya gidecekler var. Sizden istirhamm aman sakin olun, iyice dinlenin, uykunuzu aln ondan sonra yola çkn. Yollarn kral yok, yollarn kural var. Siz siz olun kurallara riayet edin, biz sizin sevdiklerinize ulamanz istiyoruz. ifadesini kulland.

Ziyarette vatandalarla sohbet eden Yldrma, Erzincan Vali Vekili Dede Musa Batürk, Erzincan Belediye Bakan Cemalettin Basoy, AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan çakr ile Refahiye Kaymakam Hatice Bayar Özdemir de elik etti.

Ana Sayfaya Git