"Terör, ülkemizin gündeminden çıkacaktır"

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, "Terör, Kürt'e, Türk'e ve her kesime çok ciddi zarar verdi. Hükümetimizin aldığı karar ve yürüttüğü politikalarla terörün beli inşallah kırıldı. Terör, Van'ın ve ülkemizin gündeminden çıkacaktır." dedi.

Haberler 13.02.2017 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Yardmcs çiftci, mam Hatip Anadolu Lisesindeki AK Parti Danma Meclisi l Toplantsnda yapt konumada, Türkiyede, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan öncülüünde devrim niteliinde birçok yatrm yapldn ve Türkiyede çok önemli deiimler yaandn söyledi.

Günümüzde artk konuulamayan eylerin konuulduu, tartlamayan eylerin tartldn ifade eden çiftci, AK Partinin hep yatrmc ve reform yönünün öne çktn kaydetti.

çiftci, AK Partinin bugüne kadar hep milletin, ümmetin yararna olanlar yaptn anlatarak, Türkiyenin Cumhurbakan Erdoan ile ümmetin umudu olduunu vurgulad.

Terörün belinin krldn ifade eden çiftci, sözlerini öyle sürdürdü:

Terör, Kürte, Türke ve her kesime çok ciddi zarar verdi. Hükümetimizin ald karar ve yürüttüü politikalarla terörün beli inallah krld. Terör, Vann ve ülkemizin gündeminden çkacaktr. Kapköy Snr Kapsnn yaplyor olmas ticarete çok önemli bir ivme kazandracak. Gümrük ve Ticaret Bakanl olarak ülkemizde alt tane olan laboratuvarlardan yedincisini Vana kuracaz. Bir depolama alan oluturacaz. Bunlarla Vann ekonomisi ciddi anlamda büyücektir. Van Gölünden çok fazla faydalanamyoruz. Bundan sonra Van Gölünde çalan insanlar, ÖTVsiz mazot alacak. Burada denizciliimiz önemli oranda geliecek.

AK Parti hükümetlerinin yatrmlarnn saymakla bitirilemeyeceini anlatan çiftci, yatrmlarn bölgeye verilen önemi gösterdiini belitti.

- Bu seçimler ümmetin son kalesi olan ülkemiz için çok anlamldr

16 Nisanda yaplacak Anayasa deiiklii referandumunun önemine deinen çiftci, u ifadeleri kulland:

Bu seçimler ümmetin son kalesi olan ülkemiz için çok anlamldr. Bu hiç kimsenin ahsyla alakal deildir. Bu sürece baladmzda önce PKKy devreye soktular ve ciddi terör olaylar oldu. Ardndan ülkemiz için büyük ans olan çözüm Süreci balatld. Ama üzülerek söylüyorum ki PKK ve onun aababalar bu süreci zehirlediler. Ardndan FETÖnün yarg ve emniyet yönelik darbe giriimi oldu. Onda da baarl olmaynca gezicileri piyasaya sürdüler. Sünni ve Alevi sorunu ortaya koymaya çaltlar. Onu da cumhurbakanmzn liderliindeki hükümetimiz devre d edince bu sefer hain FETÖ darbe giriimini devreye koydular. Allaha hamdolsun ki bu millet, feraseti, azmi ve inancyla, cumhurbakanmzn bir çarsyla sokaa dökülerek cumhuriyete ve demokrasiye sahip çkt.

Fatih çiftci, milletin alçak darbe giriimini ülkenin gündeminden çkardna ancak yine ayn çevrelerin PKKy gündeme soktuuna dikkati çekerek, öyle devam etti:

çünkü AK Parti reformlarla ülkeyi, amz ve iimizi büyütüyordu. Bunu engellemek için her eyi denediler. Türkiye bölgesel bir güç oluyordu. Buna müsaade etmediler. Milletin de desteiyle inallah bunlar aarak, ülkemiz emin admlarla hak ettii yere gelecektir. Bu nedenle bu süreçte çok ciddi ekilde çalp, referanduma çok ciddi ekilde destek vermeliyiz. Vesayet makamlar ve statüko bunlar engellemeye çalacak ama inallah sizler onlara gerekli cevab vereceksiniz. 16 Nisan inallah gelecek için bir umut olacaktr. dedi.

Toplantya, AK Parti Van milletvekilleri Beir Atalay, Burhan Kayatürk, AK Parti l Bakan Zahir Soandann yan sra Tuba ve Geva belediye bakanlar, partililer, muhtarlar ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git