Tezcan: Bu bir suç organizasyonudur, yasal süreci başlattık

CHP'li Bülent Tezcan, yasa dışı olarak seçim itirazı yaptıkları iddiasıyla yayınlanan görüntülere yanıt verdi. Seçim kurullarına itirazların mesai saatine bağlı olmadığını belirten Tezcan, "O görüntüleri basına servis ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı bu işin neresindedir? Hesabı verecek. Bu bir suç organizasyonudur, kumpastır. Yasal süreci başlattık" diye konuştu.

Haberler 15.06.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, stanbulda oy saymna mesai saatinden sonra itiraz ettikleri ve yasalara aykr olarak 7 ilçede saymnn durulduu iddiasn yalanlad.

Yaynlanan görüntüden önce gün içinde 4 itiraz bavuru yaptklarn söyleyen Tezcan, Gün 5 tane itiraz yok sayp, sadece akam mesaiden sonra itiraz verilmi gibi kamuoyunu bir yalanla aldatma peindeler. Seçim kurullarnda itiraz mesai saatine bal deildir dedi.

KAMERA GÖRÜNTÜLER ÜZERNDEN KUMPAS HAZIRLAMILAR

CHP Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Genel Bakan Yardmclar Ouz Kaan Salc ve Seyit Torun, CHP stanbul Milletvekili brahim Kabolu, stanbul Hukuk Komisyonu Bakan Doucan Aydn Aygünle birlikte CHP stanbul l Bakanlndan basn toplants düzenledi.

Toplantnda konuan Bülent Tezcan, CHPnin 2 Nisanda oylarn saymn engellemek için mesai saatinden sonra bavuru yapt, eski stanbul l Seçim Kurulu Bakan hakim Müberra Gürdal ve iki üye hakimle ibirlii yapt iddiasyla baz basn yayn organlarnda yaymlanan haberleri yalanlad.

stanbul seçimleriyle ilgili youn bir seçim kampanyas süreci devam ederken, havuz medyas tarafndan balatlan bir yalan ve iftira kampanyasyla kar karya olduklarn söyleyen Tezcan, Herkese açk olan adliye kapsnda vatandan hakkn aramak üzere hakkn kullananlara güvenlik kameralar görüntüleri üzerinden bir senaryo yazmlar ve kumpas hazrlamlar eklinde konutu.

SANDIKTA SONUç ALAMAYANLAR, AHLAK DEERLER YOK SAYIYOR

ikayet hakkmz kullanmak üzere gittiimiz görüntüleri sanki bir çete faaliyeti gibi kamuoyuna yanstma peindeler diyen Tezcan, öyle devam etti:

Daha vahim olan ise görevlerini yapmak üzere adliye binasna giren hakimleri hrszn eve girmesi gibi bir görüntüyle servis edip, kamuoyuyla paylamlar. Bu seçimde sandkta sonuç alamayanlarn yalan ve iftira üzerinde herkesi, bütün ahlaki deerleri yok sayarak, töhmet altnda brakma kararll içerisinde olduklarn gösteriyor. Ancak inanyoruz ki, millet gerekli cevab 23 Haziran Pazar günü sandkta verecek.

5 TANE TRAZI YOK SAYIP, KAMUOYUNU ALDATMA PENDELER

Kanundan kaynaklanan itiraz haklarn kullandklarn fakat bunun bir suç faaliyetiymi gibi kamuoyuna gösterildiini ifade eden Tezcan, süreçle ilgili hiçbir tereddütleri olmadn dile getirerek, itirazn bir hak olduunu ve bunu kullandklarn belirtti.

AK Partinin ilçe seçim kurullarna yapt itiraz üzerine haksz bulduklar kararlara kar 2 Nisan günü saat 16.00dan itibaren 5 itiraz verdiklerini aktaran Tezcan O son gidiimiz 5inci itirazmzd. Ondan önce 4 itirazmz var. O gün 5 tane itiraz yok sayp, sanki sadece akam mesaiden sonra itiraz verilmi gibi kamuoyunu bir yalanla aldatma peindeler dedi.

TRAZ MESA SAATNE BALI DEL, 24 SAAT ESASIYLA çALIILIR

lçe ve il seçim kurullar Yüksek Seçim Kurulunda yaplan itirazlarn mesai saatine bal olmadn dile getiren Tezcan, 24 saat esasyla çalrlar. Mesai saati kavramna bakmakszn seçim hukukunda itiraz gece yars da karar balar. Orada herhangi bir biçimde hakimlerle hiçbir temas olmad. Dilekçe seçim müdürüne verildi. Bunu da yalanla deitirip kamuoyunu yanltmaya çalyorlar ifadelerini kulland.

CDDYE ALMADIIMIZ HAVUZA BNAL YILDIRIM DALDI

stanbul l Seçim Kurulunun oylarn saylmas için ald karar üzerine itiraz dilekçesi verdiklerini ve tedbir karar alndn hatrlatan Tezcan, Bunun üzerine bir baka yalana daha bavurdular. Bu karar nedeniyle stanbul seçimlerinde oylarn yüzde 90nn saylmas engelledi. Bu sebeple seçimler yenileniyor diye haber yapyorlar. imdi bu kurgu üzerinde seçimin yenilenme sebebi bu diyorlar. O tedbir karar uygulanmad. Geçersiz oylarn tümü sayld. Bir ksm ilçelerde de bütün oylar sayld dedi.

Görüntülerde suç unsuru bulunmadn ve itiraz haklarn kullandklarn belirten Tezcan, Bizim ciddiye almadmz havuza Binali Yldrm dald. Milletten destek isteyen birisi bu yalana sarld eklinde konutu.

BASAVCI BU N NERESNDEDR, HESAP VERECEK

Görüntülerin Devletin ve stanbul Cumhuriyet Basavcsnn mahremiyetinde olduunu söyleyen Tezcan, unlar söyledi:

O görüntüleri basna servis ederken, stanbul Cumhuriyet Basavcs bu iin neresindedir? Hesab verecek. Adalat Bakanl bu iin neresindedir? Kaybettikleri bir seçim uruna devleti ayaa düürdüler. Vatandan ikayet hakkn kulland adliyedeki güvenlik kameras görüntüsünü bir suç organizasyonun parçasym gibi göstermeye çalarak, bir baka suç organizasyonunun içine giriyorlar. Bu bir suç organizasyonudur, kumpastr. Bununla ilgili yasal süreci balattk.

Ana Sayfaya Git