Tezkere turu!

Bakan Çavuşoğlu, CHP Lideri Kılıçaroğlu ile İyi Parti Lideri Akşener'le 'tezkere' hakkında ziyaret ederek, görüştü. Çavuşoğlu, CHP liderinden "destek" almadan, görüşmeden ayrıldı.

Haberler 31.12.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, srasyla CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri ziyaret ederek, Libya Tezkeresi hakknda bilgi verdi.

Bakan çavuolu, CHP Genel Merkezinde Klçdarolunu ziyaret etti. Görümede CHP Genel Bakan Yardmclar Ünal çeviköz ve Ouz Kaan Salc ile TBMM Grup Bakanvekili Engin Özkoç da bulundu. çavuolu, yaklak 1 saat süren görümede bugün TBMM Bakanlna sunulmas beklenen Libyaya asker gönderme tezkeresi hakknda Klçdarolu ve ekibine bilgi verdi.

CHP LE YAPILAN GÖRÜME

Görümenin ardndan basn mensuplarna açklama yapan Bakan çavuolu, CHP Genel Bakan Sayn Klçdarolunun bugün bizi kabul etmesi üzerine kendilerine Meclise gönderdiimiz tezkere hakknda ve Libyadaki son durum halknda bilgi verdik. Deniz yetki alanlarnn snrlandrlmas ve dier mutabakat zapt konusunda da bilgiler arz ettik. Sorulara da cevap verdik. Biz bugün CHPyi dorudan bilgilendirmi oluyoruz. Tabii ki tezkere konusunda karar onlarnd ama biz ülkemizin çkarlar bakmndan neden bu tezkereye ihtiyaç duyduumuzu kendilerine anlattk dedi.

Y PARTDEN AKENER

çavuolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri ziyaret ederek, Libya Tezkeresi hakknda bilgi verdi. Y Parti Genel Merkezinde gerçekleen görüme yaklak 1.5 saat sürdü. Görümenin ardndan açklamada bulunan Bakan çavuolu, Sayn Genel Bakana ve çalma arkadalarna bilgi verdik. Bu vesile ile d politikamzda gündemde olan baz konularda da soru cevap eklinde görü alveriinde ve bilgilendirmede bulunduk. Biz Dileri Bakanl olarak tezkereyi Meclise gönderilmesi için Cumhurbakanlna arz ettik. Bugün itibaryla gün içinde Sayn Cumhurbakanmzn imzas ile tezkerenin Meclise gönderilecei de Cumhurbakanl makamndan örendik dedi.

Y PART KARAR VERMEDN SÖYLED

Bakan çavuolu, CHP ve Y Parti temaslarnn iyi ve samimi bir ekilde gerçekletiini vurgulayarak, Bilgilendirmemizi yaptk, görü alveriinde bulunduk. Bizim görevimiz kritik dönemlerde kritik konularda siyasi partilerimizi bilgilendirmek. Meclisimize de bir bilgilendirmede bulunacaktk. Fakat u anda tezkerenin görümesi öne alnd için ve olaanüstü ekilde Meclis topland için Meclis iç tüzüünde de böyle bir bilgilendirme olmuyor diye konutu.

Bakan çavuolu, tezkere hakknda Y Partinin bir karar vermediini kaydederek, Bizim arzumuz nedir? Bu bir milli meseledir. Ulusal güvenliimizi ilgilendiren konularda da siyaset üstü ekilde tüm siyasi partilerle birlikte hareket etmeyi arzu ediyoruz dedi.

EVET VEYA HAYIR DEMEDK

Y Parti Genel Bakan Yardmcs Kamil Erozan ise, Bakan çavuolunun ziyaretinin ardndan basn toplants düzenledi. Erozan, görümede Bakan çavuoluna bir takm sorular yönelttiklerini belirterek, Önümüzdeki dönemde bu tezkere TBMMye geldiinde alacamz karar belirleyeceiz. Biraz sonra bir bakanlk divan toplants olacak. Orada da ayn 2sinde grup toplantsndaki arkadalarmz bilgilendireceiz. Bu süreçlerin sonunda nihai kararmz vereceiz. Sayn Bakana da söyledik; biz bugün kendilerine evet veya hayr demedik ifadelerini kulland.

BAHçEL MESAJ GÖNDERD

çavuolu, MHPye gidecek misiniz? sorusu üzerine, MHPye gitmiyoruz. Sayn Genel Bakan Devlet Bahçeli mesaj gönderdiler. Zaten tutumuz belli, biz tezkereyi tam olarak destekliyoruz, dolaysyla bize gelerek vakit kaybetmelerine gerek yok, dier siyasi partileri bilgilendirsin demiler. Dolaysyla bugün Y Partiyi ziayret ederek, genel bakan bilgilendireceiz açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git