Trump: İran'a yaptırımlar daha da şiddetlenecek

ABD Başkanı Donald Trump: Gelecek küreselleşmecilerin değil, vatanseverlerin olacak.

Haberler 25.09.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler (BM) 74. Genel Kurulunda konuan Amerika Birleik Devletleri (ABD) Bakan Donald Trump, Ayrmclk dünyada devam ediyor, harekete geçmek lazm. Bütün ayrm tarih boyunca olduu, dünyada devam ediyor. Benim ülkem halkn iradesini her eyin üzerinde tutan bir ülkedir. Ülkem açk ara dünyann en güçlü ülkedir. Umarm bu gücü hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayz dedi.

Trump, Dünyadaki en büyük tehlike randaki baskc rejimdir. ran, Suriye ve Yemende kirli savalarn sponsorluunu yapmaktadr. rann nükleer silahlara ulamasn engellemek için ABDye ile yaplan berbat nükleer anlamadan çekildim. rana yaptrmlar daha da iddetlenecek. ran liderlerinin tehdit etmeyi brakmalar gerekiyor diye konutu.

New Yorkta gerçekleen BM Genel Kurulu toplantsnda liderlerin konumalar balad.

ABD Bakan Donald Trumpn konumalarndan satr balar öyle;

çok iyi gidiyoruz diye düünüyorum. ranla neler olacak bekleyip görelim, ancak rana kar güçlü bir pozisyonda olduumuzu söyleyebilirim. Onlar da bireyler yapacak, yapacaklar eyin onlar için akll bir ey olacan düünüyorum.

Gelecek küreselcilere deil, vatandalara ait olacaktr.

Ayrmclk dünyada devam ediyor, harekete geçmek lazm. Bütün ayrm tarih boyunca olduu, dünyada devam ediyor. Benim ülkem halkn iradesini her eyin üzerinde tutan bir ülkedir. Ülkem açk ara dünyann en güçlü ülkedir. Umarm bu gücü hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayz.

TCARET SAVALARI

Uluslararas ticareti gelitirmek adna admlar attk. Adil ve dengeli bir ticaret istiyoruz. ABD uluslararas ticarette de reform yapmak istiyor. çinin 5 yllk kalknma plann gelitirmek için para çaldlar. Bu adaletsizlie kar çok büyük gümrük vergileri getirdi. çinle ilikilerimizde dengeyi salamaya kararlyz. Umarm her iki tarafn çkarlarna olan bir anlamaya varlr.

RAN DAVRANIINI SÜRDÜRDÜKçE YAPTIRIMLAR DDETLENECEK

Dünyadaki en büyük tehlike randaki baskc rejimdir. ran, Suriye ve Yemende kirli savalarn sponsorluunu yapmaktadr. rann nükleer silahlara ulamasn engellemek için ABDye ile yaplan berbat nükleer anlamadan çekildim. rana yaptrmlar daha da iddetlenecek. ran liderlerinin tehdit etmeyi brakmalar gerekiyor.

SRAL VE KOMULARININ LKLER NORMALLEMEL

srail ve komular arasnda ilikiler normallemeli.Herkes savaabilir, sadece en cesurlar bar seçebilir.

BAKAN OLDUUM SÜRECE ÜLKEME GÖçMENLER GREMEYECEK

Her ülke snrlarn koruma hakkna sahiptir. Güney snrmzda 27 bin asker konulandrdk. Her ülke snrlarn koruma hakkna sahiptir. nsan kaçakçlarna para ödemeyin, çakallara para ödemeyin, kendinizi tehlikeye atmayn, çocuklarnz tehlikeye atmayn. ABDye giremeyeceksiniz, ülkenize döneceksiniz. Bakan olduum sürece ülkemize giremeyeceksiniz.

MADURO KÜBANIN KUKLASI

Son derece baskc rejimler altnda yaayan ülkelerin vatandalarna da yardmc olacaz. Küba bunlardan biri. Diktatör Maduro Kübann bir kuklasdr. Venezuelaya bamszln gelecei günü bekliyoruz. ABD asla sosyalist bir ülke olmayacaktr. Güvenliimizi korumak için yeni admlar atacaz.

Sosyal medya ile halkn iradesi elinden alnyor. Sosyal medya devleri insanlarn seslerini kesemez. Kadnlarn haklarn savunan ülkeler daha zengin. Din özgürlüü ABD için çok önemlidir. Tüm insanlar için din özgürlüünü destekliyoruz. Dini özgürlükler için ülkelerle çalyoruz.

ABD vatandalarnn silah sahibi olmasn engelleyecek uluslararas anlamalara asla imza atmayacam. ABD vatandalarnn silah sahibi olma hakkn koruyacaz. Özgürlük sadece vatanseverlerin iradesiyle gerçekleir.

Ana Sayfaya Git