Trump: Erdoğan dünya çapında bir satranç oyuncusu

ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi "dünya çapında satranç oyuncusu" yabancı liderlerle baş edemeyeceğini savundu

Haberler 18.08.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan gibi dünya çapnda satranç oyuncusu olan yabanc liderlerin olduu bir dünyada Demokrat Bakan Aday Joe Bidenn zihnen yetersiz olduunu savundu.

Trump, Fox News kanalnda yaynlanan bir programa telefonla katlarak, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Donald Trump, program boyunca farkl konularda eletirdii bakanlk yarndaki Demokrat rakibi Bidena d politika alannda da sert eletiriler getirdi. çok zeki dünya liderlerinin olduu bir ortamda Bidenn bu kiilerle ba edemeyeceini savunan Trump, Biden için zihnen bitmi yorumunu yapt.

ERDOANI ALT EDEMEZ!

ABD Bakan Trump, çok zeki insanlarla urayorsunuz. Bu ülkelerin dünya çapnda satranç oyuncusu liderleri var, onlar tanyorum. Mesela, Türkiyenin Cumhurbakan Erdoan. Bu durumda (Biden için) nerede olduunu dahi bilmeyen ve bodrum katndan çkp konuamayan birine (bakan olarak) sahip olamazsnz. ifadesini kulland.

ABD Bakan ayrca, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile iyi anlatklarn da vurgulayarak, baz devlet bakanlarnn kendisinden Erdoan aramasn istediklerini, çünkü Erdoann kendisini dinlediini söylediklerini kaydetti.

Demokrat Bakan Aday Bidenn ocak aynda New York Timesta yaymland ortaya çkan bir mülakatnda Türkiye ile ilgili sarf ettii sözler Ankarann sert tepkisini çekmiti.

Ana Sayfaya Git