Trump; Köpek gibi öldürüldü!

Trump, "Şiddet yanlısı birisiydi, şiddetle öldürüldü. Ağlayarak ve bağırarak öldürüldü. Köpek gibi öldü." dedi.

Haberler 28.10.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trump, DEA eleba Ebubekir el-Badadinin Suriyede düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiini açklad.

Trump, Beyaz Sarayda gazetecilere yapt açklamada, ABDnin dün gece Suriyede yapt operasyonda Badadinin ölü ele geçirildiini belirterek, Ebubekir el-Badadi öldü. Bir korkak gibi öldü, kaçarak ve alayarak. ifadesini kulland.

Badadinin operasyon esnasnda bir tünele girdiini ve Amerikan K9larnn onu takip ettiini aktaran Trump, Badadi kendisini üzerindeki patlaycl yelekle patlatt. DNA sonuçlar ölen kiinin o olduunu teyit etti. açklamasnda bulundu.

Badadinin son birkaç haftadr radarlarnda olduunu vurgulayan Trump, operasyonda Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak ile koordineli çaltklarn belirterek, bu ülkelere teekkür etti.

Trump, Türkiye ile bunu konutuk. Nereye gittiimizi biliyorlard. (Onlara ait) Hava sahasnda da uçtuk. Onlar (Türkiye) harikayd, hiç sorun olmad. ifadelerini kulland.

- ABD, dünyann bir numaral terör liderini adaletin önüne getirdi

ABDnin uzun yllardr Badadinin peinde olduunu vurgulayan Trump, ABD, dünyann bir numaral terör liderini adaletin önüne getirdi. Badadinin yakalanmas ya da öldürülmesi ABDnin bir numaral ulusal güvenlik önceliiydi. diye konutu.

Operasyon esnasnda hiçbir ABD personelinin ölmediini aktaran Trump, Badadi çkmaz bir tünele girdikten sonra öldü. Yol boyunca alad ve inledi. 11 küçük çocuk yara almadan evin dna çkarld. Badadi 3 küçük çocuunu da yannda sürükledi. Onlar da öldü. Tünelin sonuna ulatnda köpeklerimiz onu takip ediyordu. Yeleini patlatt ve kendini ve 3 çocuunu öldürdü. dedi.

Trump, Orada yaklak 2 saat kaldk. Misyon tamamlandktan sonra, basknda çok hassas bilgiler ve metaryal ele geçirdik. DEAn douu ve gelecek planlarna ait en çok aradmz bilgileri aldk. Badadinin ölümü, ABDnin terörist liderleri amansz arayn, ayrca DEA ve dier terör örgütlerini yenmeye sözünü göstermektedir. ifadelerini kulland.

- Teröristler rahat uyumamal

Geçen ay da Usame bin Ladinin olu Hamza bin Ladini öldürdüklerini duyurduklarn anmsatan Trump, Masum insanlara zulmeden ve öldüren teröristler asla rahat uyumamal. Onlar tamamen yok edeceiz. Vahi canavarlar kaderlerinden ve Tanrnn hükmünden kaçamayacaklardr. eklinde konutu.

Bu operasyonun dier ülkelerin onay ve yardm ile yaplabildiinin altn çizen Trump, Türkiye, Rusya, Suriye ve Iraka teekkür etmek istiyorum. Suriyeli Kürtlere de (YPG/PKK) teekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir misyondu. Ayrca bu yolculuu benim için baarl klan muhteem istihbarat yetkililerine de teekkür ederim. Dün geceki operasyonda yer alan ABD askerlerine de ayrca teekkür ederim. diye konutu.

Trump, Dün gece ABD ve dünya için büyük bir geceydi. Birçok zorlua ve ölüme yol açan zalim bir katil, iddetli bir ekilde yeryüzünden silindi. Bir daha asla tek bir masum adama, kadna ya da çocua zarar veremeyecek. Bir köpek gibi, bir korkak gibi öldü. Dünya imdi daha güvenli bir yer. deerlendirmesinde bulundu.

- 1 saat 10 dakikalk uçu

Trump, 8 helikopterle operasyonu düzenlediklerini, uçu süresinin yaklak 1 saat 10 dakika olduunu anlatarak, operasyonu Beyaz Saraydaki Durum Odasndan ilgili yetkililerle beraber izlediklerini belirtti.

Uçu bölgesinde Rusya, Türkiye ve Suriyenin kontrolündeki alanlardan alçak uçu yaptklarn kaydeden Trump, çok gizli operasyonun en tehlikeli bölümünün bu 70 dakikalk uçu ve dönü olduunu ve az sayda da olsa helikopterlere sahadaki yerel unsurlardan ate edildiini aktard.

Trump, ABD yerel saatiyle dün 17.00 sularnda (TS 24.00) Durum Odasna girdiklerini ve hava indirme operasyonunun ksa süre sonra baladn dile getirdi.

Trump, Dün geceki uçu çok tehlikeli bir intikaldi, orada atele de karlaabilirdik. Büyük oranda Rusya kontrolündeki hava sahasnda uçtuk, bize yardm ettiler. Ruslarla konuup içeri gireceimizi söyledik. Tamam dediler ve teekkür ettiler ama görevi bilmiyorlard. eklinde konutu.

- Türkiye çok can kaybetti

Trump, Suriyenin kuzeyinden Türkiyeye pek çok saldrnn da yapldna iaret ederek, öyle konutu:

Güvenli bölge diyoruz ama oras güvenli olmaktan baka her ey. Buradan (gelen saldrlarla) Türkiye çok can kaybetti. Türkiye bu güvenli bölgeden (gelen saldrlarla) binlerce insan kaybetti. Türkiye uzun zamandr bu güvenli bölgenin kurulmasn istiyordu ve onlara yardm edebildiim için memnunum. Ancak askerlerimizin orada olmasn istemiyorum artk.

- Yerinde DNA testi yapld

Operasyona katlan askerlerin Badadiyi görsel olarak tehis ettiini ve ayrca patlamadan sonra olay mahallinde Badadinin DNA testinin de yapldn belirten Trump, Badadinin vücut parçalarnn söz konusu askerlerce geri getirildiini söyledi.

Trump, Orada, yerinde annda yaplan DNA testine göre yaklak 15 dakika sonra cesedin Badadiye ait olduu teyit edilmiti. dedi.

Badadinin iki einin üzerinde de intihar yelei olduunu, ancak bu yeleklerin patlatlmadn ifade eden Trump, söz konusu iki kadnn Badadinin üzerindeki yelei patlatmas sonucu öldüünü kaydetti.

Trump, szntlardan çekindii için söz konusu operasyonla ilgili Kongredeki muhataplarna önceden haber vermediklerini vurgulad.

Suriyenin dousundaki petrol yataklarn güvence altna aldklarn ifade eden Trump, buradaki petrol bölgesini koruyacaklarn ve gerekirse bunun için savaacaklarn söyledi. Trump, Petrol önemli, hem bizim hem de Kürtler için önemli. Buradaki petrol irketlerinden biri gidip oradaki petrolü uygun ekilde çkarabilir. Bunun için (ilgili muhataplarla) konuur anlama yaparz. eklinde konutu.

- ABDnin Irak igalini eletirdi

ABDnin eski Bakan George Bush döneminde Iraka müdahaleyi de desteklemediini belirten Trump, Oraya kitle imha silahlar var diye gittik ama silahlar yoktu. dedi.

Iraktaki petrolde savan ardndan baka ülkelerin avantaj saladn vurgulayan Trump, Binlerce insan kaybettik, trilyonlarca dolar harcadk ancak ABDli firmalar petrol konusunda avantaj salayamad. diye konutu.

Ana Sayfaya Git