Trump'ın Bağdadi fotoğrafları dalga konusu: Boştaki kırmızı kablo benim!

IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun Amerikan yönetimi tarafından Beyaz Saray'da izlendiği sırada çekildiği belirtilen fotoğraflar sosyal medyanın diline düştü. Çok sayıda boşta kalmış kablonun görünmesi fotoğrafın mizansen olduğu iddialarına yol açtı.

Haberler 29.10.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Donald Trumpn ID lideri Ebubekir Badadinin ölümüyle sonuçlanan baskn hakknda verdii ayrntlar ve Beyaz Sarayn yaynlad fotoraflar tartma yaratt. Baskn film izler gibi seyrettiini söyleyen Trumpnçizdii dramatik tablo dier yetkililerce teyit edilmedi. Baskn srasnda Beyaz Saray Durum Odasnda çekildii belirtilen fotoraflarnsa mizansen olduu öne sürülüyor.

Beyaz Sarayn Twitter hesabndan yaynlad fotorafta ilk dikkat çeken ayrnt, masada görülen ucu açk ethernet kablolaryd. Kablolar Twitterda dalga konusu olurken, kameraya bakar gibi görünen Trumpn yanndaki Bakan Yardmcs Mike Pence, Ulusal Güvenlik Danman Robert OBrien, Savunma Bakan Mark Esper ve Genelkurmay Bakan Mark Milleynin farkl yerlere bakmas da mizansen iddiasna kant olarak sunuluyor.

OBAMANIN FOTORAFçISI: SAATLER UYUMUYOR

Trumpn selefi Barack Obamann döneminde Beyaz Saray Fotorafçlk Ofisinin direktörü olan ve El Kaide lideri Usame bin Ladinin öldürülme annda çekilen fotorafta imzas bulunan Pete Souza da fotoraf sorgulayanlar arasnda. Souza Twitterdan yapt paylamlarda söz konusu fotoraflarn baskn srasnda deil, baskndan yaklak 1 buçuk saat sonra çekildiini savundu. Bu iddiasn da fotorafn IPTC verisine dayandrd.

GOLF OYNUYORDU DDASI

Beyaz Saray muhabirleri arasndaki yazmalarnsa, Trumpn basknn en azndan ilk anlarnda golf oynadna iaret ettii öne sürülüyor.

NYT: ALAMA SESN DUYMAMI OLABLR

New York Times gazetesiyse, Trumpn Baryordu, alyordu, kendini kaybetmiti diyerek Badadinin son anlarna dair verdii ayrntlar sorgulad. Gazeteye konuan bir dizi kaynak, Durum Odasna verilen görüntülerin sessiz olduunu söyledi. Buna göre, Trumpn Köpeklerimiz onu takip ederken çk olmayan bir tünele girdi. ntihar yeleini ateledi, kendisini ve üç çocuunu öldürdü Son anlarn katksz bir korku, tam bir panik ve dehet içinde geçirdi diye anlatt görüntüler Beyaz Sarayda aslnda, dlibdeki karanlk yerlekede operasyona katlan personelin bann üzerine yerletirilmi sya duyarl kameralar üzerinden izlendi. Ve görüntüler sessizdi. Gazete, söz konusu kameralarn tünelin içinden görüntü alamayacana dikkat çekti.

ESPER: O AYRINTILAR BENDE YOK

Baskn Beyaz Sarayda Trumpla birlikte izlemi olmas gereken Savunma Bakan Mark Esper de, Trumpn dramatik anlatmn dorulamad. Esper ABC ile söyleisinde, Bende bu ayrntlar yok. Bakan muhtemelen sahadaki komutanlarla konuma frsatn buldu yorumunu yapmakla yetindi.

BR KABLOLARI TOPLATSIN

Durum Odasndaki kablolar ise Twitterda dalga konusu olmu durumda. Atlan tweetlerin bazlar öyle: Birisi Trumpn kablolarn toplatsn yoksa bu gece uyuyamayacam.

Ana Sayfaya Git