TSK: 'Karargâh rahatsız' denmedi

Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberle ilgili açıklama yapan TSK, Hande Fırat'a yaptıkları 'bilgilendirme'de “Karargâh rahatsız” gibi ibarelerin kullanılmadığını belirtti.

Haberler 01.03.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK, 25 ubatta Hürriyet gazetesinde yaymlanan Karargh rahatsz balkl haberle ilgili açklama yapt. TSKnn internet sitesinde yaymlanan açklamada, haberi yapan Hande Frata yaplan bilgilendirme srasnda Karargh rahatsz gibi ibarelerin kullanlmad belirtildi. Bu açklamay Türk Silahl Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasnda bir sorun varm gibi yanstmak, olay saptrmaktr ifadesi kullanld.

Açklamann tamam öyle:

Son zamanlarda, sürekli olarak Genelkurmay Bakannn ahs üzerinden yaplan mesnetsiz ve maksatl eletirilerle, Türk Silahl Kuvvetleri ypratlmaya, ülkemizin ve milletimizin güvenlii için yaplan mücadelenin gölgelenmeye çalldn üzüntüyle müahede etmekteyiz.

Türk Silahl Kuvvetlerine ve Genelkurmay Bakannn ahsna yönelik eletiri kisvesi altnda iftiraya varan iddialar ile ilgili bir basn mensubuna bilgilendirmede bulunulmu ve bu hususlar 25 ubat 2017 tarihinde yaymlanmtr.

TSK RAHATSIZ DENLMED

Yaplan deerlendirmenin içerii, dikkat ve hassasiyetle düzenlenmi, Karargh Rahatsz, Kararghta Rahatszlk, Türk Silahl Kuvvetlerinde Rahatszlk vb. gibi ibareler söz konusu dahi olmamtr. Sorulan sorulara özetle, Türk Silahl Kuvvetlerinin iç politika malzemesi haline getirilmemesi, ahsi ilerden uzak tutulmas gerektii ifade edilmitir. Kararllk ve azimle terörle mücadele edildii, Frat Kalkan Harektnn baaryla tamamland bir dönemde bu tür iddia ve iftiralarla gündemi bulandrma çabalarn esefle karlyoruz. Bu açklamay Türk Silahl Kuvvetleri ile devlet ve hükümet arasnda bir sorun varm gibi yanstmak, olay saptrmaktr. Cevap verilen eletirilerin muhataplar bellidir.

Türk Silahl Kuvvetleri, devletinin ve milletinin emrinde olarak, her zaman olduu gibi sarslmaz bir inanç, kahramanlk ve fedakrlkla ehit kanlaryla sulanm bayraklaan vatan topraklarnn güvenliini salamak amacyla, faaliyetlerine azim ve kararllkla devam etmektedir.

HÜRRYETTEN U DÖNÜÜ

Hürriyet gazetesi Karargh rahatsz haberiyle ilgili açklama yapt. Kast kesinlikle söz konusu deildir. Kast bu olmamakla birlikte karargahta rahatszlk bal maksad aan bir editoryal hata olarak görülebilir. Bunun için üzgünüz denildi.

Ana Sayfaya Git