TSK'da komuta kademesi değişiyor

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki YAŞ toplantısı sona erdi. Toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarında değişiklik olduğu belirtiliyor. YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylamasının ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Haberler 03.08.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm bakanlnda çankaya Kökünde toplanan Yüksek Askeri ura, sona erdi. Toplant 4 saat sürdü. Toplantda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarnn deitii belirtiliyor. YA kararlar, Cumhurbakan Erdoann onaynn ardndan Milli Savunma Bakanl tarafndan açklanacak.

KARA, DENZ VE HAVA KUVVLETLERNE BEKLENEN SMLER

Habertürk TVden Mahmut Gürerin aktard kulis bilgilerine göre; Kara Kuvvetleri Komutanlna Yaar Gülerin atand belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlna Adnan Özbaln atand belirtiliyor. Hava Kuvvetleri Komutanlna ise Hasan Küçükakyüzün getirildii belirtiliyor. Jandarma Genel Komutanl görevine ise henüz kimin geldii bilinmiyor. Saat 18:00de Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kalnn da kuvvet komutanlklarna ilikin basn toplants düzenlemesi bekleniyor.

Kara Kuvvetleri Komutan Salih Zeki çolakn emekliye sevk edildii belirtiliyor. Hava Kuvvetleri Komutan Abidin Ünaln da görev süresinin uzatlmad dile getiriliyor. Deniz Kuvvetleri Komutan Bülent Bostanolunun da emekliye ayrld dile getiriliyor.

Babakan Yldrm bakanlndaki toplantya, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Babakan Yardmclar Bekir Bozda, Mehmet imek, Fikri Ik, Recep Akda ve Hakan çavuolu, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Salih Zeki çolak, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Bülent Bostanolu ile Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Abidin Ünal katld.

BABAKANIN YATAK AçILI KONUMASI

YAn açl konumasn yapan Babakan Yldrm unlar söyledi:

Bölücü terör örgütü ile mücadele, özellikle son bir yl içerisinde çok baarl bir ekilde sürdürülmektedir. Özellikle geçen yl austos banda karar verdiimiz taarruz amaçl mücadele stratejisi ve Türk Silahl Kuvvetleri ile dier güvenlik birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde çalmalar, beklenen sonucu vermi ve bölücü terör örgütü ile mücadelede çok anlaml bir seviyeye gelinmitir.

GÜVENLK TEHDTLER

Güney snrlarmzdaki ülkelerde mevcut olan istikrarszlk, otorite boluu ve iç sava, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir. Güvenlik esasl mücadele devam ederken ayn zamanda ekonomik sosyal rehabilitasyon projelerinin hayata geçirilmesi de hayati öneme sahiptir.

ANAYASA DEKL

Anayasa deiikliiyle 94 yllk yönetim geleneimizde köklü bir deiiklie gidilmitir. Parlamenter sistemden cumhurbakanl hükümet sistemine geçi olarak adlandrabileceimiz bu deiiklik, ülkemizin gelecek yllarn istikrar ve güven bakmndan teminat altna alacaktr. Yeni sistem üniter yapy daha da tahkim etmi, sürekli iktidar, kalc istikrar garanti altna almtr. Bu deiik ülkemizin bulunduu zor corafyada karlaabilecei kritik iç ve d gelimelere kar koyabilmek için çok önemli bir imkan salamtr.

URANIN YEN ÜYELER

Baz bakanlarn ilk defa katld ura toplantsnda baz isimler ise yeni görevleriyle masadaki yerini ald.

Buna göre, daha önce Adalet Bakan olarak YAa katlan Bekir Bozda, bu kez babakan yardmcs unvanyla toplantya kald. Fikri Ik da daha önce Milli Savunma Bakan olarak katld toplantda babakan yardmcs olarak görev ald. Babakan Yardmclar Recep Akda, Hakan çavuolu, Adalet Bakan Abdulhamit Gül ile çileri Bakan Süleyman Soylu ise toplantya ilk defa katld.

ANITKABRE ZYARET

Babakan Binali Yldrm, Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarndan oluan heyet, Antkabiri ziyaret etti. Babakan Yldrmn Atatürkün mozolesine çelenk brakmasnn ardndan sayg duruunda bulunuldu.

KÜLLYEDE AKAM YEME

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, toplantnn ardndan YA üyelerine Cumhurbakanl Külliyesinde saat 18.00de akam yemei verecek. YA toplantsnda alnan kararlarn, Cumhurbakan Erdoann onaynn ardndan kamuoyuyla paylalmas bekleniyor. Öte yandan toplant dolaysyla çankaya Kökü çevresinde güvenlik önlemleri alnd.

BABAKAN YILDIRIM DUA ETT

Yüksek Askeri ura (YA) üyeleri, Babakan Binali Yldrm bakanlnda Antkabiri ziyaret etti. Babakan Yldrm, sayg duruunun ardndan dua etti.

YILDIRIM, ANITKABR ÖZEL DEFTERN MZALADI

Misak- Milli Kulesine beraberindeki YA heyetiyle birlikte geçen Babakan Yldrm, Antkabir Özel Defterini imzalayarak, unlar kaydetti:

Aziz Atatürk, Yüksek Askeri ura heyeti olarak huzurundayz. Güçlü temeller üzerine miras braktnz cumhuriyeti muasr medeniyetler hedefine ulatrmak için kararllkla çalmaya devam ediyoruz. Daha müreffeh, daha güvenli, daha adil, daha özgür bir Türkiye bizim en önemli hedefimizdir. ehit kanlaryla yorulan bu vatan topraklarn ayn azim ve kararllkla koruma, gelecek nesillere emanet etme inancmz her zamankinden daha fazladr. 15 Temmuz 2016 günü yaanan melun darbe giriimi karsnda milletimizin gösterdii dirili ruhu bir kez daha kantlamtr ki bu millet, istiklalinden ve istikbalinden asla vazgeçmeyecek. Dün olduu gibi bugün de can pahasna bizi biz yapan deerlerini koruyacaktr.

Milletimiz, 15 Temmuzdaki cesareti ve kahraman duruuyla tüm dünyaya asla esareti ve vesayeti kabul etmeyeceini göstermi ve vatan namertlere çinetmemitir. Millet iradesinin her türlü vesayetin üzerinde olduunu bu aziz millet, kanlar ve canlar pahasna kantlamtr. 15 Temmuz anl tarihimizin altn sayfalarna bir destan olarak yazlmtr. Milli irade adeta tecessüm ederek, demokrasiye ve ülkenin bamszlna sahip çkmtr. Krizlerle bouan bölgemizde milletimizin ite bu azmi ve iradesi sayesinde ülkemiz, bir istikrar adas olarak varln sürdürmektedir. Devletimiz, kendisine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrete sahiptir. Bu uurla 2023 hedefleri dorultusunda gerçekletireceimiz YA toplantsnn ülkemize, milletimizi, TSKya hayrl olmasn diliyor; bize bamsz bir devlet brakan bütün ehitlerimizi rahmet ve minnetle anyor, gazilerimize ükranlarmz sunuyoruz. Ruhun ad olsun

Ana Sayfaya Git